TSE'den, Avrasya Ekonomik Birliği Ülkelerine İhracat İçin Önemli Adım

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Avrasya Ekonomik Birliği ülkelerine ihracatta aranan EAC Belgesi’ni vermeye hazırlanıyor.

Rusya, Kazakistan, Belarus, Kırgızistan ve Ermenistan’ın üye olduğu Avrasya Ekonomik Birliği(AEB), gümrüklerde ve kendi aralarında transit geçişlerinde EAC Belgesi aramaktadır. TSE’nin uluslararası uygunluk değerlendirme kuruluşu ICAS, Avrasya Ekonomik Birliği ülkelerine Türkiye’den yapılacak ihracatta EAC Belgesi vermek üzere 29 Kasım 2016 tarihinde Kırgızistan’da faaliyet gösteren Center of Expertise and Certification LLC (CEC) firması ile işbirliği anlaşması imzalamıştı.

Bu anlaşma çerçevesinde CEC firması uzmanları, 19-21 Aralık 2016 tarihlerinde TSE ve ICAS personeline EAC Belgesi ile ilgili eğitim vermek üzere Türkiye’ye geldi. Üç gün süren eğitim programının son gününde CEC uzmanları ile ICAS personeli TSE Gebze Kalite Kampüsü’nü ziyaret etti. TSE Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanı Ömer Sönmez, Elektroteknik ve Kimya Laboratuvarları Grup Başkanı Ramazan Gümüştaş ile Makina ve Yapı Malzemeleri Grup Başkanı Selahattin Polat’tan bilgi alan heyet, laboratuvarlarda incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA