Önleyici Hizmetlerin Bir Haftalık Faaliyetleri

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün bir haftalık faaliyetlerini paylaştı.

Ekipler tarafından yürütülen önleyici devriye hizmetleri, uygulamalar ve çalışmalar sonucunda; çeşitli uyuşturucu madde kullanan şahıslar, hırsızlık olayları, Genel Bilgi Tarama (GBT) ile binlerce kişinin denetlendiği belirtildi. Emniyetten yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı;

“Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak suçu şüphelisi 4 kişi yakalamış, şahıslardan 9 gram bonzai maddesi elde edilmiştir. Ekiplerimizce müdahale edilen olaylarda; 1 adet çalıntı oto, 1 adet çalıntı bisiklet ve iş yerinden hırsızlık şüphelisi 1 şahıs yakalanmış, çalıntı buluntu 3 adet oto, çalıntı buluntu 1 adet elektrikli bisiklet bulunmuş, çeşitli suçlardan 6 şahsa adli ve idari işlem yapılmıştır. Son bir haftada 2 bin 26 şahıs ve 571 araç hakkında GBT sorgusu yapılmış olup; çeşitli suçlardan 13 aranan şahıs, 1 kayıp şahıs, 1 bakaya yakalanmış, Gümrük Kanununa Muhalefet Suçundan 1 araca, ayrıca 5 araca ve sürücüsüne işlem uygulanmıştır. 2 adet hacizli-yakalamalı araca işlem yapılmış olup, çeşitli suçlardan toplam 32 şahsa adli ve idari işlem yapılmıştır.

İlimiz giriş istikameti olan Ankara, Bursa, Kütahya ve Seyitgazi yolu üzerinde görev yapan uygulama noktalarında, bir hafta içerisinde yapılan GBT sorgularında, 7 bin 161 şahıs ve 3 bin 180 araç sorgulamaya tabi tutuldu. Çeşitli suçlardan aranan yada hakkında yakalama müzekkeresi bulunan (7 aranan, 10 yabancı uyruklu şahıs), toplamda 22 şahsa adli ve idari işlem yapılmış, 20 otoya haklarında bulunan haciz kararları nedeni ile yasal işlem yapılmıştır. Uygulama noktalarında şahıs ve araçlar üzerinde yapılan kontrollerde, 1 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet kuru sıkı silah ele geçirilmiştir. Eskişehir dahilinde bir hafta içerisinde, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe Müdürlükleri, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa yapılan Uygulama ve kontrollerde, 368 şahıs ve 268 araç sorgulamaya tabi tutuldu. Kontrollerde 8 otoya yasal işlem yapılmıştır. Uygulama noktalarında şahıs ve araçlar üzerinde yapılan kontrollerde 1 aranan şahsa da işlem yapılmıştır. Eskişehir’de bir hafta içerisinde Jandarma ve polis ekipleri ile müşterek olarak yapılan uygulama ve kontrolde ise, GBT sorgularında 174 şahıs ve 95 araç sorgulamaya tabi tutuldu. 1 otoya yasal işlem uygulandı. Yapılan açıklamada ayrıca, Eskişehir halkının huzur ve güvenliği için çalışmalarına aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.
Kaynak: İHA