OKA Yönetim Kurulu Toplantısı

Çorum Valisi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Kılıç, '2017 yılında bölgemize daha fazla yatırımcı gelmesi için etkin bir çalışma planlıyoruz.' dedi.

OKA'nın aralık ayı yönetim kurulu toplantısı Çorum'da gerçekleştirildi. Çorum Valisi ve OKA Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Kılıç'ın başkanlığında kentteki bir restoranda gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Vali Kılıç, yaptığı konuşmada, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgenin, başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer ilgili aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirerek gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

OKA tarafından kamu kurumları ve KOBİ'lere çeşitli destekler verildiğini belirten Kılıç, 'Bugünkü toplantımızda her ay olduğu üzere ajansın, bölgemizin ve yönetim kurulumuzun gündeminde bulunan çeşitli konulara ilişkin değerlendirmeler yapılacaktır. Bu kapsamda uygulanmakta olan mali destek programları ile doğrudan faaliyet desteği, teknik destek ve güdümlü projelerimizin uygulama süreçleri gözden geçirilecektir. Ayrıca 4 ilimizdeki yatırım destek ofislerimizin teşvik ve destek uygulamaları ile yatırım, tanıtım ve teşvikler konusunda yürüttükleri çalışmalar da gözden geçirilecektir. Ofislerimizce bölgemizin yatırım tanıtım stratejileri ve eylem planlan, il düzeyinde hazırlanmıştır. 2017 yılında bölgemize daha fazla yatırımcı gelmesi için etkin bir çalışma planlıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Amasya Valisi Salih Işık, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen de katıldı.

Kaynak: AA