Malatya Büyükşehir Belediyesinden Arsa Satışı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından çoğunluğu Tecde Mahallesi'nde olmak üzere 52 taşınmazı ihaleyle satışa çıkardı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı tarafından mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesine ait olan 50 parsel ile 2 dükkan açık teklif usulü ile satılacak.

Encümen huzurunda yapılacak arsa ve dükkanlarla ilgili ihalenin şartnamesi ve ekleri ücretsiz olarak Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığından alınabilecek.

Büyük çoğunluğu Tecde Mahallesi'nde bulunan parsellerin diğerleri ise İnönü İskender ve Gedik mahallelerinde bulunuyor. İki adet dükkan ise Saray Mahallesi'ndeki İnönü Kapalı Çarşısı'nda yer alıyor.

İhale şartnamesinin ücretsiz olarak temin edilebileceği parsel ve dükkanlar için vatandaşlar KDV ödemeyecek. Ayrıca arsa ve dükkan bedellerinin yüzde 40’ı peşin, geri kalan miktarı ise 10 eşit taksitte ödenecek.

27 Aralık günü ihaleyle satılacak parsel ve dükkan bedellerinin yüzde 40'ı peşin, geri kalan miktarı ise 10 taksitte ödenecek. Parsel büyüklükleri 75 metrekare ile 6 bin 500 metrekare arasında değişirken, muhammen bedelleri ise 34 bin lira ile 1.6 milyon lira arasında değişiyor.

Parsel büyüklükleri 75 metrekare ile 6 bin 500 metrekare arasında değişirken, muhammen bedelleri ise 34 bin lira ile 1.6 milyon lira arasında değişiyor.

Kaynak: AA