Libya uçağı kaçırıldı!

İçinde biri bebek 118 kişi bulunan Libya uçağı, kaçırılarak Malta’ya indirildi. Kaddafi yanlısı olduğu belirtilen hava korsanları, uçağı patlatmakla tehdit etti. Son bilgilere göre hava korsanları ve uçakta kalan son mürettebat uçağı terk etti. Hava korsanları polise teslim oldu.

Libya uçağı kaçırıldı!
Libya uçağı kaçırıldı!
Libya'da Afriqiyah Havayolları’nın Sebha'dan Trablus'a giden iç hat seferini gerçekleştiren Airbus A320 tipi bir yolcu uçağı kaçırıldı. Uçağı kaçıran hava korsanlarının eski Libya lideri Kaddafi yanlısı olduğu öne sürülüyor. 

Son bilgilere göre hava korsanları ve uçakta kalan son mürettebat uçağı terketti. Hava korsanları polise teslim oldu. Üstleri aranan korsanlar gözaltına alındı.

İçinde biri bebek 111 yolcu (82 erkek, 28 kadın), 7 mürettebat bulunan uçak, elinde el bombası olduğu iddia edilen hava korsanları tarafından Luka kentindeki Uluslararası Malta Havaalanı'na indirildi.

20'li yaşlarda oldukları bildirilen hava korsanları, talepleri yerine getirilmezse uçağı havaya uçurmakla tehdit etmişti. Libya televizyonunun verdiği bilgilere göre adının Moussa Shaha olduğunu açıklayan hava korsanlarından biri kendisini Al Fateh Al Jadeed (Yeni al partisinin lideri olarak tanıttı.


Libya uçağı kaçırıldı!

Yerel saatle 13.55'te (TSİ 15.55) kadın ve çocuklar uçaktan inmeye başladı. İlk grubun bırakılmasından bir süre sonra tahliye devam etti ve sayının 109'a yükseldiği açıklandı. Malta Başbakanı Joseph Muscat, uçakta sadece az sayıda mürettebat ve 2 korsanın kaldığını duyurdu.

İstekleri yerine getirilirse yolcuları bırakacakları belirtilen korsanların Libya Ulaştırma Bakanı Milad Matuk ile pazarlık yaptığı öne sürülmüştü.

Libya uçağı kaçırıldı!

KADDAFİNİN OĞLU SEYFÜL İSLAM İDDİASI
Bir diğer çarpıcı iddia ise korsanların, Kaddafi'nin oğlu Seyfül İslam Kaddafi'nin serbest bırakılmasını istediği yönünde. Seyfül İslam'ın temmuz ayında serbest bırakıldığı açıklanmıştı ancak bugün korsanların eylemiyle birlikte Kaddafi'nin oğlunun bir süredir kayıp olduğu ve hükümet güçlerinin elinde olduğu ortaya çıktı.

Libya uçağı kaçırıldı!

GEÇEN HAFTA DA SALDIRIYA UĞRAMIŞTI
Geçen hafta cuma günü aynı havayolu şirketinin bir uçağı silahlı saldırıya uğramıştı. Uzak mesafeden açılan ateşte bir başka Airbus gövdesinden hasar almıştı.

Libya Havayolları'nın CEO'su Fatih El-Şatti ise kim oldukları bilinmeyen bir silahlı grup tarafından kaçırılmış ve 47 gün sonra 8 Aralık'ta serbest bırakılmıştı.

Ekim ayında ise AB yetkililerini taşıyan küçük bir uçak Malta'da düşmüş ve 5 kişi hayatını kaybetmişti.