Antartika Konulu Fotoğraf Sergisi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesinde 'Buzul Kıta Antartika'dan Yansımalar' adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Kaleiçindeki müzede açılan sergide Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk ile Yrd. Doç. Dr. Arda Tonay'ın 2014-2016 yılları arasında Antartika'ya yaptıkları bilimsel çalışmalarda çektikleri 150 fotoğraf yer alıyor.

Serginin açılışına katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Müzeler Dairesi Başkanı İlyas Çopur, sergide yer alan fotoğrafların büyük zorluklar içerisinde çekildiğini söyledi.

Bu özel fotoğrafları Antalyalılarla buluşturdukları için mutlu olduklarını ifade eden Çopur, sergiye vatandaşların ilgi göstereceğine inandığını kaydetti.

Prof. Dr. Öztürk de, serginin Türkiye'de Antartika'ya ilişkin açılan ilk sergi olduğunu söyledi.

Hedeflerinin sergiyi farklı illere de taşımak olduğunu belirten Öztürk, sergiyi açmalarında destek olan herkese teşekkür etti.

Buzulların erimesi, akıntıların özelliklerinin değişmesi, deniz canlı kaynaklarının sürdürülebilirliği, deniz koruma alanları gibi konulara dikkati çeken serginin 2 ay boyunca açık kalacağı öğrenildi.

Kaynak: AA