'15 Temmuz Direniş Ve Dirilişi' Konferansı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde ‘15 Temmuz Direniş ve Dirilişi’ konulu konferans düzenlendi.

Fatsa Kültür Sarayı'nda düzenlenen konferansı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Aktepe ve İbrahim Eroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, kurum müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda davetli dinledi.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan 15 Temmuz gecesine ait görüntüler sinevizyon aracılığıyla salondakilere izlettirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Balkanlıoğlu, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı direniş gösterirken şehit olan, yaralanan ya da sokaklarda can siparhane mücadele eden Türk halkına minnettar olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi yaşanan hainliği hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade eden Balkanlıoğlu, hainlerin hak ettiğini bulduğuna da dikkat çekti.

15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde farklı bir Türkiye ile karşı karşıya kalacaklarını dile getiren DDK Başkanı Arıncı ise, '15 Temmuz gecesi halkımız sokaklara indi ve darbecilere karşı bir tarihte ilk kez farklı bir aksiyon geliştirdi. Kendini tanklarını önüne atarak ülkesi için her şeyden vazgeçti. O gece Türkiye tarihinde bir ilk yaşandı. Darbeciler kendi halkına kurşun sıktı ve çok sayıda şehit verdik. Biz o gece yaşananları hiçbir zaman hafızamızdan çıkarmayacağız ve gelecek nesile de o geceyi çok iyi anlatacağız.' dedi.

Program, konuşmaların ardından sona erdi.

Kaynak: AA