Çankırı Belediyesinden Halep İçin Yardım Kampanyası

Çankırı Belediyesince Halep'teki mazlumlar için yardım kampanyası başlatıldı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanlık dramı yaşanan Halep'te zulüm altında yaşayanlar için 'zamanın ensarı sen ol' sloganıyla yardım kampanyası başlatıldığını bildirdi.

Bölgede gıda ve giyeceğe ihtiyaç duyulduğuna dikkati çeken Dinç, kampanya ile hayatta kalma mücadelesi veren Halep halkına insani yardım yapılmasının amaçlandığını söyledi.

Dinç, kampanya kapsamında hayırseverlerden konserve gıdalar, bisküvi, bebek bezi, bebek maması, bebe bisküvisi, biberon, süt, 0-5 yaş kullanılmamış çocuk kıyafetleri, çocuk botu, kullanılmamış battaniye ve yorgan, iç giyim, ıslak mendil ve sabun gibi malzemeler kabul ettiklerini dile getirerek, kampanyaya destek vermek isteyenlerin yardım malzemelerini belediye bünyesindeki Beyaz Masa birimine teslim edebileceğini kaydetti.

Sivil halkı hedef alan saldırıların vahim bir tablo ortaya çıkardığını vurgulayan Dinç, şunları söyledi:

'Yaklaşık 6 yıldır Suriye'de devam eden katliamı kınamak, onlar için sadece dua etmek artık yeterli değil. Kardeşlerimiz için geç olmadan hep birlikte harekete geçmeli ve Halep'i yeniden diriltmeliyiz. Tüm yurtta olduğu gibi Çankırılılar da Halep için seferber oluyor. Allah, bu zamanda bize ensar olma fırsatı verdi. Bu ortak duyguyu sahiplenen ve Halep'teki yürekler acısı insanlık dışı durumları tersine çevirmek isteyen herkese teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz.'

Kaynak: AA