Başpınar Ve Feridun Çelik Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Açıldı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Yeni dönemde inşa edeceğimiz sağlıklı yaşam merkezleri ile nasıl kilo verileceğine, tansiyonun nasıl kontrol edileceğine, sigaranın nasıl terk ettirileceğine çare bulmaya çalışacağız” dedi.

Başpınar ve Feridun Çelik Aile Sağlığı Merkezlerinin açılış töreni, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara Halk Sağlığı Müdürü Rahmi Acar’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılış töreninde konuşan Bakan Akdağ, verilen hizmeti çok önemli bulduğu ve bütün belediyelere örnek teşkil edecek bir davranış olarak gördüğü için açılışa katıldığını belirterek, “Sağlık hizmeti dediğimiz zaman, sağlık sistemi dediğimiz zaman, sağlıkta dönüşüm dediğimiz zaman bunun arkasında Sayın Cumhurbaşkanımız, göz bebeğimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla geçen 14 sene var. Çok başarılı bir 14 sene var ama vatandaşın gözünden baktığımız zaman ihtiyacımız nedir? Bir acil hastamız olduğunda 112 numaralı telefonu çevirip bir ambulans çağırabilmeliyiz. O ambulans bizim kapımızın önüne en kısa zamanda gelmeli, hastamızı almalı ve onu gerekli merkeze götürmeli. Şükürler olsun bunu bugün Türkiye’de başarıyoruz, bunu bugün Ankara’da da başarıyoruz, Ankara’nın ilçelerinde de yapıyoruz. Peki başka neye ihtiyacınız olur vatandaş olarak? Evimize yakın bir yerde bir aile doktorumuz olsun, biz bir takım ihtiyaçlarımız için kolayca ondan hizmet alabilelim. Hastanelere taşınmadan hamile kadınlarımız orada takip edilsin, bebeklerimize bakılsın, gündelik hastalıklarımız için orada bize tedavi verilsin ya da sürekli bir hastalığımız varsa takibimiz yapılsın, ilaçlarımız yazılsın. Bu bizim işimizi de, siz çok değerli kardeşlerimin işini de, hayatını da kolaylaştıran bir hizmet” ifadelerini kullandı.

Sağlıklı yaşam merkezleri

“Önümüzdeki aylarda, yıllarda mütevazi görünen ama bize göre çok önemli hizmetler veren bu aile sağlığı merkezlerinde bir taraftan anneleri takip edeceğiz, bir taraftan bebeklerini takip edeceğiz, aşılamalarını yapacağız ama yeni dönemin özellikleri var” diyen Bakan Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni dönemde bu merkezler yine semtlerinize inşa edeceğimiz sağlıklı yaşam merkezleri ile beraber bize başka hizmetler de sunacak. Eğer şişmansak, kilomuz fazlaysa nasıl kilo vereceğimizi buralarda öğreneceğiz, tansiyonumuz yüksekse tansiyonumuzu nasıl kontrol edeceğimizi buralarda öğreneceğiz. Sigaraya yeni başlayan bir gencimiz varsa nasıl sigarayı terk ettirebiliriz ya da 40 senedir sigara içen biri varsa nasıl sigarayı terk edebiliriz? Bunlara buralarda verdiğimiz hizmetlerle çare bulmaya çalışacağız. Yeni dönemde daha sağlıklı nasıl yaşarız, aile sağlığı merkezlerimiz ve bizim sağlıklı yaşam merkezlerimiz bu hizmetleri bizlere takdim edecek ve elbette bununla beraber Avrupa’nın, hatta dünyanın en mükemmel hastaneleri önümüzdeki yıllarda hizmete giriyor. Ankara’da iki büyük şehir hastanesi yapıyoruz. Birisi Etlik’te diğeri de Bilkent’te olmak üzere iki mükemmel hastane yapıyoruz. Öyle ki bu hastanelerde kendi evimizde olduğumuzdan daha konforlu bir ortamda olacağız. Bir tek yatakta, banyolu, tuvaletli bir odada olacağız. Yanımızda refakatçimiz kalabilecek, buzdolabımız, televizyonumuz, her türlü hizmetimiz tabii ki bunun yanında tıbbi hizmetler mükemmel bir biçimde sizlere takdim edilecek.”

“20 adet sağlık merkezi yapacağımıza söz verdik”

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise, “Altındağ’ın her semtinde, her bölgesinde bu tür yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerde 20 adet sağlık merkezi yapacağımıza söz verdik ve biz bu sözümüzde duruyoruz. Şu anda üç tanesi yarın açılacak nitelikte, bitmiş durumdadır. 2017 yılında da Altındağ’ın hangi mahallesine gerekiyorsa 112 Acil Servis istasyonlarını da 2017 yılında başlayıp bitirme şartıyla Bakanlığa teslim etmek istiyoruz. Sağlık hizmeti Altındağlı hemşehrilerimize en kısa sürede ulaşsın arzu ediyoruz” diye konuştu.

Ankara Halk Sağlığı Müdürü Rahmi Acar da, yerel yönetimlerin ildeki sağlık hizmetine olan katkıları konusunda örnek bir çalışma olduğunu belirterek teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başpınar ve Feridun Çelik Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı gerçekleşti. Bakan Akdağ, sağlık merkezini gezerek bilgi aldı.
Kaynak: İHA