Ankara'da 6 Bin 500 Meyve Fidanı Dağıtıldı

Beypazarı ilçesinde tarımın desteklenmesi amacıyla fidan dağıtımı yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı, Beypazarı Belediyesi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün işbirliğinde, 6 bin 500 meyve fidanı dağıtıldı.

Hatice-Cemil Ercan Camisi önünde düzenlenen fidan dağıtım törenine, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı yetkilileri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ekici, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Kaplan, burada yaptığı konuşmada, fidan ücretlerinin yüzde 75'inin Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı ile Beypazarı Belediyesi tarafından karşılanacağını söyledi.

Beypazarı'nda tarımın, meyveciliğin geliştirilmesi ve desteklenmesi için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Kaplan, 'Bu anlamda çiftçilere 6 bin 500 fidan dağıttık. Daha önce de 13 bine yakın meyve fidanı dağıtmıştık. Bunların arasında elma, kiraz, ayva, erik fidanları bulunuyor.' dedi.

Vatandaşlardan Fatma Yazgan, fidanlarını alırken, 'Allah yetkililerden razı olsun. İstediğim fidanları aldım. Belediye başkanıma da çok çok teşekkür ediyorum.' diye konuştu.
Kaynak: AA