Vali Güvençer'e Sağlık Brifingi

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kurum ziyaretleri kapsamında Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Vali Güvençer'e Sağlık Brifingi
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Korkmaz tarafından karşılanan Vali Güvençer, hizmet binasında yer alan birimleri gezip çalışan personel ile tek tek tokalaşarak tanıştı. Personelden, yürüttükleri iş ve işlemleri hakkında bilgi alan Vali Güvençer, çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Korkmaz’ı makamında ziyaret eden Vali Güvençer kurumun hizmetleri, planlamaları ve sağlık tesisleri hakkında detaylı brifing aldı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından Manisa Kamu Hastanelerine ait 19 sağlık tesisine denetim yapıldığını belirten Korkmaz şunları söyledi:

“TKHK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığınca sağlık tesislerinde kalite ve verimlilik kriterlerinin karşılanma düzeyinin ölçülmesi amacıyla her yıl tüm Türkiye genelinde yerinde değerlendirmeler yapılmaktadır. Bu değerlendirmede alınan sonuçlar Genel Sekreterlikler ve Hastane Yöneticileri performans puanı olarak yılsonu karnelerine etki etmektedir. Birliğimize bağlı tüm hastanelerimiz geçen yıl yapılan değerlendirme sonuçlarına göre bu yıl ki değerlendirmelerde başarı grafiğini yükselterek tespit edilen eksiklik sayısında yüzde 50- yüzde 60 oranında iyileştirme sağlamıştır. Özellikle B ve C grubu hastanelerimizin değerlendirme sonuçları incelendiğinde bu gruptaki tüm hastanelerimizin değerlendirme kriterlerini yüzde 85-90 oranında karşılandığı görülmektedir. Merkez hastanelerimizde bulunan sağlık tesislerimizin altyapı ve bina eksikliklerinin giderilmesiyle tesis kaynaklı fiziki eksikliklerimizin de önüne geçilmesi amaçlanmaktır. Bu yıl ayrıca Sağlık Bakanlığı Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığımız tarafından revize edilerek yayınlanan Sağlıkta Kalite Standartları (Versiyon 5) seti ile de tüm hastanelerimiz eş zamanlı olarak değerlendirmeye tabi tutulmaktadır. A ve B Grubu Hastanelerimizin SKS değerlendirmeleri Bakanlık tarafından tamamlanmış olup başarı ortalaması 100 üzerinden 91 puandır. C ve D grubu ilçe hastanelerimizin kalite değerlendirmeleri ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Hedefimiz tüm hastanelerde her yıl artan bir başarı grafiği göstererek Türkiye sıralamasındaki yerimizi daha yukarılara taşımaktır.”

Vali Güvençer, genel ve yerel idareler tarafından yapılan planlama ve yatırımlar ile sağlık hizmetlerinde vatandaş memnuniyetinin üst seviyelere yükseldiğini belirterek, vatandaşlardan duydukları memnuniyetin kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

Sağlık personelinin gece gündüz demeden zor şartlarda verdikleri hizmetin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Güvençer, bundan sonra yapacakları çalışmalarda başarılar dileyerek kendisinin de destek olacağını belirtti.

Kaynak: İHA