Ünye'de 'Müşteri Memnuniyeti Ve İletişimi' Eğitimi

Ünye Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine, 'Müşteri Memnuniyeti ve İletişimi' eğitimi verildi.

Türkiye'de 8 pilot ilde gerçekleşecek olan Esnaf ve Sanatkarların AB'ye Uyum Yeteneklerinin Arttırılması (ADAPTESK) eğitimleri kapsamında, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi toplantı salonunda eğitim programı düzenlendi.

Oda Başkanı Ali Özkan, proje doğrultusunda esnaf ve sanatkarların eğitim aldığını belirterek, finansmanın tamamen Avrupa Birliği tarafından karşılandığını söyledi.

Giresun Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kürşat Kurt, proje kapsamında her seminerde farklı eğitimler verdiklerini, bu seminerin konusunun ise esnaf ve sanatkarlarda etkili iletişimin önemi olduğunu aktardı.

'Biz bazen anlatırız anlatırız, karşımızdaki anlamayınca sinirleniriz.' ifadesini kullanan Kurt, 'Sinirlendiğimiz noktada bizi anlamadıklarını düşünürüz ama insanlar bizi anlasın isteriz. İletişimde sıkıntıya düştüğümüz konu temelde bir anlaşılma problemi olarak görülüyor. İletişim kurarken karşımızdakiyle aynı duyguyu paylaşmak, aynı dili konuşmak önemlidir. İletişim bir kaynakla hedef arasında bir mesajın verilmesidir. Burada kaynak da insandır, hedef de insandır. İletişimde dinlemek ve geri bildirim almak gerekir.' diye konuştu.

Seminerin üç ay süreli olarak Ünye Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine verileceği belirtildi.

Kaynak: AA