Uluslararası Hiçbir Kuruluşun Giremediği Myanmar'a TİKA'dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), uluslararası hiçbir kuruluşun girmesine izin verilmeyen Myanmar’da halka yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Uluslararası Hiçbir Kuruluşun Giremediği Myanmar'a TİKA'dan Destek
Geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerle yeni bir döneme adım atan Myanmar’ın şiddet olaylarının artış gösterdiği Arakan bölgesinde yaşayan halkın sorunlarını çözmek üzere hiçbir yardımı esirgemeyen TİKA, yardım elini bu kez de Yangon bölgesi halkına uzattı. TİKA, bölge halkının ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine yönelik projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda Aralık ayı başında Myanmar TİKA Program Koordinasyon Ofisi ve Türkiye’den gelen TİKA heyeti tarafından başlatılması planlanan projeler ile ilgili ön inceleme yapıldı. İlk olarak Yangon’da bulunan pek çok farklı din ve etnik gruptan çocukların eğitim gördüğü ve meslek edindirme faaliyetlerinin yürütüldüğü Mary Chapman Sağırlar Okulu ziyaret edildi. Okulun projelerinde yer alan spor salonu tadilatı ve kütüphanenin geliştirilmesine yönelik olarak teknik ön fizibilite çalışmaları yapıldı. Projenin ayrıntıları hakkında okul yöneticileri ile görüş alışverişinde bulunuldu.

Bago bölgesi Magyikwin köyünde anaokulu ve köprü inşaatı yapım işi proje hazırlık çalışmaları da devam ediyor. Budist, Hristiyan ve Müslüman halkın barış içinde yaşamakta olduğu köyü ana arter yola bağlayan tahta köprü, aşırı muson yağmurları ve taşkınlar nedeniyle kullanılamaz duruma geliyor. Aynı köyde yer alan anaokulu inşaatı yapım işinin gelecek yılın ilk 3 ayında büyük oranda tamamlanması planlanıyor. Merkez ve çevre köylerde eğitim imkânı bulamayan çocukların devam ettiği tek sınıflı tahta okul yerine 3 sınıflı, çocuk parkı olan modern bir okul yapılması öngörülüyor.
Kaynak: İHA