Tekirdağ'dan Suriye'ye Yardım

Diyanet Vakfı Tekirdağ Şubesi'nce toplanan giyecek ve gıda yardımları, Suriye'ye gönderilecek.

Tekirdağ Şubesi üyeleri tarafından toplanan gıda, giyecek, battaniye gibi malzemelerin tırlarla birlikte Suriye'deki zor durumda kalanlar için en kısa zamanda yola çıkarılacağı belirtildi.

Tekirdağ İl Müftü Vekili Hızır Yağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki yardıma muhtaç insanlar için böyle bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Yağcı il genelinde toplanan yardımların pazartesi günü dualar eşiliğinde Suriye'ye gönderileceğini belirterek, 'Diyanet Vakfı Tekirdağ Şubesi olarak ilçelerimizle beraber Suriyeli kardeşlerimize yardım kampanyası başlattık. İlçelerimizle beraber bir bütün olarak çok miktarda yardım toplandı. İnşallah 26 Aralık Pazartesi günü toplanan yardımları Suriye'deki kardeşlerimize göndereceğiz.' dedi.

Dünya coğrafyasında ne kadar mazlum insan varsa onlara el uzatmayı bir insani sorumluluk bilerek çalıştıklarını ifade eden Yağcı, şunları kaydetti:

'Biz bu yardım kampanyasını yaparken Suriyeli kardeşlerimizin acısını hissetmeyi amaçladık. Herkes bir katkıda bulundu bir şey veremeyen vatandaşlar da dualarıyla katkıda bulundu. Tekirdağ olarak ilk defa Suriye'ye yardım konvoyu göndereceğiz. Bundan sonra da daha organize olarak yardımlarımıza devam edeceğiz. Bu ülke içinde bütünleşmemizi daha diri, birlik ve beraberliğimizi tesis eden sosyal faaliyetlerde bulunacağız. Bununla yetinmeyip dünya coğrafyasında ne kadar mazlum insan varsa el uzatmayı bir insani sorumluluk, bir dini sorumluluk olarak görüyoruz ve bu amaçla hizmetlerimize devam edeceğiz.'

Kaynak: AA