TEGV Çaycuma Öğrenim Birimi Bilim Yolculuğu Etkinliği Düzenledi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Ayten-Maksut Çavdar Çaycuma Öğrenimi, Devrek ilçesindeki çocuklarla bir araya gelerek cıvıltı etüt merkezinde bilim yolculuğuna çıktılar.

TEGV Çaycuma Öğrenim Birimi Bilim Yolculuğu Etkinliği Düzenledi
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Ayten-Maksut Çavdar Çaycuma Öğrenimi Nalan Turgut yaptığı açıklamada, "Gıda Teknolojisi ve Gıda Kalite bölümlerinde okuyan gönüllülerimizle bir araya gelerek 6-13 yaş arası çocukların doğa ve bilimi yaşayarak tecrübe etmelerini sağlamak, kişisel gelişimlerine ve bilgi birikimlerine katkıda bulunmak,bilimin sadece okulda- derslerde olmadığını hayatın her alanında bulunduğunu göstermek,bilimi sevdirmek, farklı düşünme yolları kazandırmak, çocukların gözlem yeteneğini geliştirmek,yeni icatlar ve keşif yapmaları için istek uyandırmak ,zihinsel ve fiziksel enerjilerini odaklayarak enerjilerini yüksek oranda yüksek tutmaya yardımcı olmak ,sorumlu, sorgulayan, paylaşımcı ve özgür düşünme yeteneğine sahip birer birey haline gelmelerine destek olmak amacıyla Bilim Yolculuğu etkinliğini hazırladık. Devrek İlçesinde faaliyet gösteren Cıvıltı Etüt Merkezinde ücretsiz olarak 1-7. sınıf arasında 80 çocukla bir araya geldik. Katı mı sıvı mı?, dev baloncuklar, yüzen patatesler, gökkuşağı, su mu yağ mı?, balıklarda korku sinyali, sıcaklığın balona etkisi, boraksla deniz yıldızı oluşumu konularında çocuklarla bilgi paylaşımı yapılarak çocuklara deneyleri uygulama şansı verildi.

Çocuklar ve aynı zamanda deneyleri yaparken hem öğrendiler, yeni şeyler keşfettiler. Etüt Merkezinin kapılarını açan ve desteklerini esirgemeyen Şengül Oruç’a, etüt merkezinde görev alan öğretmenlere, çocukları etkinliğe getiren velilerimize, bizimle bilim yolculuğuna çıkan çocuklarımıza ve bilim yolculuğu etkinliğinde destek olan TEGV gönüllülerine teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: İHA