Şırnak'ta Yaralı Kızıl Şahin Bulundu

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, tedavisinin yapılması için Şanlıurfa’ya gönderildi.

Şırnak'ta Yaralı Kızıl Şahin Bulundu
Beytüşşebap’ta kanadından yaralı bir kızıl şahin bulundu. Yaralı şahin, teslim edildiği Beytüşşebap İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Şırnak Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne ulaştırıldı. Yapılan incelemelerde kanadında kırık tespit edilen şahin, Şırnak’ta yapılan veterinerlik kontrollerden sonra Şanlıurfa’ya gönderildi.

Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Orhan Kalay, “Şahin dün bize getirildiğinde kanadında kırık tespit ettik. Gerekli veterinerlik kontrollerini yaptırdık. İyi besleniyor, beslenmesinde bir sıkıntı yok. Tedavisinden sonra inşallah tekrardan doğaya salacağız. Vatandaşlarımızdan yaralı hayvanlar bulduklarında şubemize ulaştırmalarını istiyoruz” dedi.

Kuşun kızıl şahin türünde olduğunu aktaran Kalay, "Doğal zenginliklerimizden, doğal türlerimizden. Bunları avcılarımızın vurmamasını istiyoruz. Avcılarımızla beraber vatandaşlarımızın da duyarlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA