Sağlıklı Su Paneli

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, sağlıklı su konulu panel düzenlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, suyun bütün canlıların besin kaynağı olduğunu, insan vücudu gibi dünyanında büyük bir bölümünün sudan oluştuğunu söyledi.

Dünyanın yüzde 97'sinin tuzlu sudan oluştuğunu ve bu nedenle suyun, değerli, hassas ve sınırlı olduğunu dile getiren Yener, şunları kaydetti:

'Su değerlidir, çünkü bu kaynaklar gezegendeki hayatın devamlılığı için mutlaka gereklidir. Hassastır çünkü insan faaliyetleri neticesinde kolaylıkla bozulabilir. Sınırlıdır çünkü biz suya sadece belirli bir miktarını, dünyada suyun sadece yüzde 3'ünü, bununda bir kısmını kullanabiliyoruz. İnsanlık için bu kadar değerli ancak kıt bir kaynağın boşa harcanmaması gerekmektedir. İçme suyunun aynı zamanda kimyasal özellikleri dolayısıyla çok iyi temizlik malzemesi özelliği vardır.'

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Uzunlar da üniversite, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve ilgili kurumlarla dayanışma içerisinde olduklarını söyledi.

Sağlıklı su konusunda panel düzenlediklerini belirten Uzunlar, 'İlgili kurumlarla birlikte işbirliği içerisinde, karşılıklı dayanışmaya dayanıklı çalışmaları, çok önemsiyoruz. Bunlarla ilgili sağlıklı su paneli konusunda yine bahsettiğimiz kurumlarla panel düzenledik. Şehrimizde içme suyunun kalitesine, korunmasına, yapacağımız proje ve yatırımlara çok ciddi katkısının olacağının bilinci içerisindeyiz. Bunlar artarak devam edecek.' diye konuştu.

Panelde, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanlığından Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Erdoğan, Su ve Sanitasyon KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, KASKİ çalışmaları Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Ahmet Özbalıkçıoğlu halk gözüyle güvenli içme, kullanma suyu konularında sunum yaptı.

Kaynak: AA