Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Açıklaması

'Türkiye, Rusya ve İran arasında gerçekleştirilen zirvenin ardından ortaya çıkan ortak tutum bizleri sevindirmiş, müzakerenin esas alınacağı yeni bir süreç adına umutlarımızı filizlendirmiştir'.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye, Rusya ve İran arasında Suriye konusundaki ortak tutumun sevindirici olduğunu ve yeni bir süreç adına umutları filizlendirdiğini bildirdi.

Karamollaoğlu, Suriye konulu Türkiye-Rusya-İran toplantısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'deki krize çözüm bulmak için imzalanan ortak bildirinin umut verici olduğunu ifade etti.

İslam coğrafyasının, tarihin en hassas ve en kritik dönemlerinden birini yaşadığını belirten Karamollaoğlu, böylesi dönemlerde aklı selim ve sağduyu ile hareket etmenin her zamankinden daha fazla önem kazandığını aktardı.

Karamollaoğlu, Suriye krizinin çözümü için en başından beri, barışın ve diyaloğun esas alınması gerektiğini vurguladıklarının altını çizerek, 'Bu yüzden şartlar ne olursa olsun, diplomatik kanalların sonuna kadar zorlanması gerektiğini ifade ettik. Bu noktada, Türkiye, Rusya ve İran arasında gerçekleştirilen zirvenin ardından ortaya çıkan ortak tutum bizleri sevindirmiş, müzakerenin esas alınacağı yeni bir süreç adına umutlarımızı filizlendirmiştir.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA