Otobüsü Ambulans Gibi Sürdü, Bayılan Genç Kızı Hastaneye Yetiştirdi

Çorum’da bir otobüs şoförü, otobüste bayılan üniversite öğrencisini, güzergahından ayrılarak Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine götürdü. Otobüs şoförü Zülküf Ay, "Bu konuda başkan beyin talimatı var. Acil durumlarda otobüsleri ambulans veya taksi gibi kullanın yetkisini verdi" dedi.

Otobüsü Ambulans Gibi Sürdü, Bayılan Genç Kızı Hastaneye Yetiştirdi
Olay, dün akşam saatlerinde Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu önündeki durakta maydana geldi. Edinilen bilgiye göre, halk otobüsüne binen Yasemin D. (21), bir süre sonra baygınlık geçirdi. Otobüsteki diğer yolcuların müdahale ettiği genç kızın bilincinin kapalı olduğu fark edildi. Bunun üzerine otobüs şoförü Zülküf Ay, bir süre geri manevra yaparak güzergahından ayrılıp genci Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine götürdü.

Sağlık görevlileri tarafından sedye yardımı ile otobüsten alınan genç kız, acil serviste tedavi altına alındı. Üniversite öğrencisi Yasemin D. tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi. Bu arada genç kızın rahatsızlanmasının ardından yaşananlar, otobüsün güvenlik kamerasına da yansıdı.

Daha önce ambulans şoförlüğü yapmış

Daha önce ambulans şoförlüğü de yaptığı öğrenilen ve olayla ilgili açıklama yapan halk otobüsü şoförü Zülküf Ay, Binevler seferini yaparken Meslek Yüksek Okulu önündeki durakta yolcuların uyarısı üzerine öğrencinin bayıldığını fark ettiğini belirterek, "Öğrenci bayılınca oradan hemen hastaneye giderek acile götürdük. Bu konuda başkan beyin talimatı var. Acil durumlarda otobüsleri ambulans veya taksi gibi kullanın yetkisini verdi. Biz de gereğini yaptık. Daha önce ambulans şoförlüğü de yaptım. Ondan dolayı direkt hastane gittik" dedi.

Kaynak: İHA