Metris Cezaevinde Duygusal Şeb-İ Arus Töreni

Metris Cezaevindeki 22 tutuklu ve hükümlü Mevlana’nın 743’üncü ölüm yıl dönümünde tasavvuf müziği konseri vererek sema gösterisinde bulundu. Şeb-i Arus töreni sayesinde tutuklu ve hükümlü vatandaşlar ailelerini görebilmenin sevincini yaşarken, aileler de duygusal anlar yaşadı.

Metris Cezaevinde Duygusal Şeb-İ Arus Töreni
Esenler Belediyesi tarafından Hz. Mevlana’nın 743’üncü vuslat yıl dönümü dolayısıyla Metris 2 No’lu T Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunda düzenlenen Şeb-i Arus programında cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlü vatandaşlar sahne aldı. Programa, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Metris Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, cezaevi yetkilileri ile tutuklu ve hükümlü vatandaşların aileleri katıldı.

Kur-an’ı Kerim okunması ile başlayan program, cezaevindeki hükümlü ve tutukluların oluşturduğu koronun ilahilerden oluşan konseriyle devam etti. Ardından 8 kişiden oluşan semazenlerin gösterisi büyük alkış aldı. Mahkumların gösterisini dikkatle takip eden aileler, yakınlarını sahnede görmeleriyle gözyaşlarına hakim olamadı.

"Metris Cezaevinde bu bir gelenek haline geldi"

Böyle organizasyonların cezaevindeki vatandaşların hayatlarında bir hareketlilik oluşturmak adına çok önemli olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "Organizasyonumuzun dördüncü senesi ve organizasyonumuzun en temel sebeplerinden bir tanesi buradaki insanların rehabilitasyonlarına katkı sağlamak yani dışarıdaki insanların nasıl hareketli bir hayatları varsa buradaki insanların da hayattan koparmadan ve dışarıda hayatın devam ettiğini anlatmak. Burada suçlarıyla ilgili cezalarını çektikten sonra, çıktıklarında topluma entegre olmaları toplumla birlikte heyecanlanmaları açısından toplumsal heyecanı diri tutmamız gerekiyor. Bu etkinlikler buna katkı sağlıyor, Metris Cezaevinde bu bir gelenek haline geldi" dedi.



"Oğlumuzu uzaktan da olsa görmek güzel bir olay"

Oğlunun sema gösterisini izlemeye gelen bir vatandaş, "Burada böyle bir programa katılmak güzel ama dışarıda olsa daha gurur vericiydi. Oğlumuzu uzaktan da olsa bu şekilde görmek güzel bir olay, inşallah devamı dışarıda diyelim. Güzel mutluluk verici bizim için, oğlum müzik aşığıdır" diye konuştu.

Program sayesinde aileler, cezaevindeki yakınlarını görme şansı elde ederek duygusal anlar yaşarken tutuklu ve hükümlü vatandaşlar da ailelerini görebilmenin sevincini yaşadılar. 22 hükümlü ve tutuklu, Esenler Halk Eğitim Merkezi yöneticilerinden Ekrem Çakır’ın yardımlarıyla hazırladıkları gösteriyi ailelerine sundu.
Kaynak: İHA