Meme Kanseri 2 Çocuk Annesi Başarılı Bir Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

İçel’de yaşayan ve meme kanseri tanısı konulan 2 çocuk annesi, İçel Devlet Hastanesi’nde geçirdiği başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Meme Kanseri 2 Çocuk Annesi Başarılı Bir Ameliyatla Sağlığına Kavuştu
Kamu Hastaneler Birliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İçel Devlet Hastanesi’nde meme kanseri tanısı konan hasta yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Sol memede ağrı ve şişlik şikayetleri ile meme kanseri saptanan hastanın cerrahi operasyonla sol memesi ve koltukaltı lenf bezleri alındıktan sonra patoloji sonucu evre 3 meme kanseri olarak tespit edilmesinin ardından kemoterapi ve radyoterapi uygulandı. Kemoterapi ve radyoterapi uygulanan hastaların takiplerinde önemli rolü olan birçok hastalığın teşhisine olanak sağlayan çok önemli bir tıbbi görüntüleme yöntemi PET-CT ile yapılan vücut taramasında sol göğüs duvarında 4 santimetrelik patolojik yeni bir kitle saptanan hasta, hastanenin onkoloji konseyinde ayrıntılı bir şekilde değerlendirildi. Kliniğe başvuran hasta ileri tetkik ve tedavi için cerrahi onkoloji servisine kabul edildi. Hasta, göğüs cerrahisi tarafından ayrıntılı değerlendirildi. Kontrastlı toraks tomografide hastanın sol koluna giden damarların kitlenin arasından geçtiği saptanması üzerine kalp damar cerrahisi konsültasyonu istendi. Operasyon hazırlıkları tamamlanan hasta ameliyata alınarak sol kola giden damarlara ve sinirlere yayılmış tekrarlamış meme kanseri başarılı bir şekilde ameliyat edildi. Hastanın tümör dokusu temizlenerek damarlar yapay damarlarla değiştirildikten sonra operasyon sonlandırıldı.

Operasyon cerrahi onkolog Dr. Hüseyin Pülat’ın öncülüğünde göğüs cerrahı Dr. Yusuf Kaya, kalp ve damar cerrahları olan Dr. Ali Gül ve Dr. Mehmet Erin Tüysüz’ün katılımıyla 5 saat sürdü. Dr. Polat, "Kanser cerrahisi bir ekip işidir. Kliniğimizde şifa bulan hastalarımızın gün geçtikçe sayısı artmaktadır" dedi.

Cerrahi operasyonla sağlığına kavuşan 53 yaşında 2 çocuk annesi S.G. ise daha önce ailesinde kanser hastası olmadığını, 3 yıl önce sol memede ağrı ve şişlik şikayetleri nedeniyle başvuruda bulunduğunu ve meme kanseri teşhisi ile tedaviye başlandığını belirtti.

Kaynak: İHA