Kumluca'da Çiftçiler Elektrik Kesintilerinden Şikayetçi

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Kayhan, elektrik kesintilerinin çiftçiler açısından yaratığı sorunları Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ yetkililerine anlatarak, çözüm talep etti.

Kumluca Ziraat Odası, ilçede sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin çiftçiler açısından yarattığı mağduriyeti, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ yetkililerine anlattı.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan ve yönetim kurulu üyeleri, elektrik kesintilerinin çiftçiler açısından yaratığı sorunları anlatmak üzere Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ Batı Antalya Bölge Müdürü Ömer Tokman'ı konuk etti.

Kayhan, ilçede yaşanan elektrik kesintilerinin özellikle don olaylarında çiftçileri zor durumda bıraktığını, kesintilerin bu şekilde devam etmesi halinde çiftçilerin don olaylarında büyük mağduriyet yaşayacaklarını söyledi.

Bu konuda bir çözüm üretilmesi gerektiğini, aksi durumda büyük sıkıntı içinde olan çiftçilerin bir de elektrik kesintileri yüzünden mağdur olmamalarını isteyen Kayhan, şunları söyledi:

'Hava soğuk, üreticinin elektriğe ihtiyacı var, bu sırada neden kesintilerin meydana geliyor. Bu kesintiler nedeniyle üreticiler zarar görüyor. Birçok çiftçimiz dona karşı elektrikli sistemler ile önlem alıyor. Üreticilerimiz kesintiler karşısında çaresiz kalıyor. Biz bunun önlenmesini, bunun için gerekli ek tedbirler alınmasını istiyoruz.'

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ Batı Antalya Bölge Müdürü Ömer Tokman da 13 Aralık tarihinde akşam saatlerinde meydana gelen dolu ve fırtına olayları sırasında dağıtım şebekesinin önemli bir bölümü hasar gördüğünü, buna bağlı olarak şebeke onarım ve bakım çalışmalarının yapıldığı sırada, don olaylarının yaşanması nedeniyle şebekeye aşırı yüklenme olduğunu söyledi.

Enerjide Türkiye genelinde kış aylarında tüketim rekorunun kırıldığını anlatan Tokman, şu bilgileri verdi:

'14 Aralık akşamı Kumluca'da 43 megawatt puant yük ile önceki yıllara göre en yüksek tüketim oldu. Aşırı yüklenmeye bağlı olarak ilçenin bir kısmına enerji sağlayan trafoda kalıcı arıza oldu. Arıza bir saat gibi kısa bir sürede giderildi. Bu arızalar haricinde aşırı yüklenmeler sonucu orta gerilim seviyesindeki 7 adet, diğer geçici arızalara da 30 dakika içinde müdahale yapıldı. Bu müdahale ve önlemler sırasında Kumluca Belediyesi’nin elektrik personelinden de destek aldık, hatta sokak ışıklarını kapatarak yüklenmeyi azaltmaya çalıştık.'

Tokman, bu yıl Kumluca'da vatandaşlara daha kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamak amacıyla 9,2 milyon lira yatırım yapıldığını kaydederek, tarımın yoğun olduğu Mavikent ve Beykonak mahallelerinin Kumluca'ya yer altı şebekesiyle bağlandığını, bunun yanı sıra yıl içerisinde bakım onarım çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Tokman, enerji kullanımında kesintilerin giderilmesi amacıyla 2017 yılında da yatırımlara hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.
Kaynak: AA