KBÜ'den Kısa Kısa

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Raylı Sistemler Bölümü Öğrenci Temsilciliği ve Raylı Sistemler Derneği tarafından 'Kaynak Teknolojileri ve Uygulamaları Eğitimi' düzenlendi.

Hamit Çepni Konferans Salonu'nda teorik ve atölye uygulaması olarak iki aşamalı gerçekleştirilen eğitimler, Gedik Kaynak AŞ Eğitim Danışmanları Mehmet Turhan ve Celalettin Turhan tarafından verildi.

Teorik eğitimlerde kaynak üretim teknikleri, kaynak teknolojisinde uygulamalar, kaynak makinesi çeşitleri, elektrik ark kaynakları, örtülü kaynak elektrotları ile piyasada en sık kullanılan uygulamalar anlatıldı.

- 'Değerler ve Değerler Eğitimi' paneli

KBÜ Değerler Eğitimi Öğrenci Kulübü tarafından 'Değerler ve Değerler Eğitimi' paneli düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde, insan yaşamına yol gösteren, toplumsal birliği oluşturan, insanlar arası ilişkilerin sağlıklı yürüyebilmesine katkıda bulunan, aile yapısının korunması ile iyiyi ve doğruyu ayırt edebilen yeni nesillerin yetişmesini sağlayan değerler üzerinde duruldu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül'ün moderatörlüğünü yaptığı panelde, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamdi Kızıler 'Değer Nedir?' konusunda sunum yaptı.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Canan Karakaş da 'Değerlerin Öğretilebilirliği' konusunda bilgiler katardı.

- 'Aşk' konulu müzik dinletisi

KBÜ Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu'nda 'Aşk' temalı şiir ve müzik dinletisi yapıldı.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü ile Safranbolu Meslek Yüksekokulu Turizm Animasyonu Bölümü öğrencileri tarafından organize edilen dinletide Diksiyon Eğitmeni Öğretim Görevlisi Mahire Gayıbova, semazen İrfan Demir ile 7 müzisyen ve 11 seslendirici performans sergiledi.

- 'Kanaviçe' adlı tiyatro oyunu sergilendi

KBÜ Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından 'Kanaviçe' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda sahnelenen, Turgut Özakman'ın aynı adı taşıyan eserinden uyarlanan oyunun yönetmenliğini Nehir Çalışkan ve Tuğba Yazgı Atabek yaptı.

'Kanaviçe' tiyatro oyununda, evlerine kapanıp kanaviçelerine bağlanan ve erkeklerden kaçan 3 kız kardeşin yaşadıkları konu ediliyor.

Kaynak: AA