Kar Yağışı Ve Dondurucu Soğuklar Yaban Hayvanlarını Da Etkiliyor

Tunceli’de son yılların en yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukları yaşanıyor. Hava sıcaklıklarının yer yer eksi 30’lara yaklaştığı kentte, soğuklar sadece insanların değil yaban hayvanlarının hayatını da olumsuz etkiliyor.

Kar Yağışı Ve Dondurucu Soğuklar Yaban Hayvanlarını Da Etkiliyor
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, soğuklar nedeniyle aç kalan ve daha aşağıları inen yaban hayvanları için doğaya yem bırakırken, yaban hayvanları da hayatta kalabilmek için kendilerince yöntemler buluyor. Bu hayvanlardan biri de nesli tükenme tehlikesi altında olan ve Tunceli’de sık görülen su samuru. Tunceli’de Pülümür Çayı’nda soğuktan etkilenmemek için balık yiyerek karnını doyuran ve yüzen su samuru görüntülendi. Aşırı soğuklardan etkilenen diğer yaban hayvanları da yaban domuzları. Yiyecek bulabilmek için sık sık kent merkezine inen yaban domuzları bu kez Pülümür Vadisi’nde yoğun karda ilerlemeye çalışırken objektiflere takıldı. Yaban domuzlarının karları yara yara ilerleyişleri an be an kaydedildi.

Kış, yaban hayvanlarının yanı sıra sokak hayvanları için de son derece zorlu geçiyor. Bir sokak köpeği boyunu aşan karda zorlukla ilerledi.
Kaynak: İHA