İlkokul Öğrencilerine EYOWF'u Anlattılar

Erzurum'da çeşitli okullarda eğitim gören öğrencilere şubat ayında düzenlenecek gençlik festivali hakkında bilgi verildi.

Erzurum'daki ilkokul öğrencilerine 11-18 Şubat'ta düzenlenecek Kış Avrupa Olimpik Gençlik Festivali (EYOWF) hakkında bilgi verildi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Necip Fazil Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, EYOWF'ta Türkiye ve Erzurum'un çok büyük başarılara imza atacağına inandığını dile getirdi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Bilal Porsun, TMOK adına Azizoğlu'na teşekkür plaketi verdi.

TMOK görevlisi Sibel Yazgantel, EYOWF'a 40 ülkeden 807 sporcunun katılacağını belirtti.

Yazgantel, 14-17 yaşındaki sporcuların yarışacağı EYOWF'un gelecekte olimpiyat oyunlarına katılma ve madalya şansı olan genç sporcuların mücadele edeceği bir festival olduğunu dile getirdi.

Erzurumluların bu yarışmaya ev sahipliği yaptıkları için şanslı olduğunu ifade eden Yazgantel, 'İnterneti çok aktif kullanıyorsunuz. İnternet sitesine girin, yarışlar hangi gün, nerede ve saat kaçta bütün bilgiler mevcut. Yarışlar için birçok noktadan otobüs kaldırılacak ve siz bu yarışları ücretsiz izleme imkanına sahipsiniz. Bu avantajı değerlendirin.' dedi.

Her organizasyonun bir maskotu olduğunu hatırlatan Yazgantel, EYOWF için oluşturulan maskotun ismi için oylamanın devam ettiğini söyledi.
Kaynak: AA