Harun Kolçak Yeniden Hayranlarıyla Buluştu

Pop müzik yorumcusu Kolçak: 'Daha akıllandım. Yaşandığı anda çok zordu gerçekten ama beni güzel bir yerlere taşıdı o süreç. Beni hayata bağlayan şey müzikti'

Pop müzik yorumcusu Harun Kolçak, ünlü isimlerle seslendirdiği 'Çeyrek Asır' albümüyle, hayranlarının karşısına çıktı.

Beyoğlu'ndaki Jolly Joker'de basın mensuplarına açıklamada bulunan Kolçak, yeniden sahneye çıktığı için dünyanın en mutlu insanı olduğunu belirterek, 'Sahneyi çok özledim. Sahnede insanlarla beraber, bütün bestelerimi hep bir ağızdan söylemeyi özledim. Hastanede de bunu düşünüyordum. Yani gerçek anlamda yaşadığımı sanırım ben sahnede idrak ediyorum.' dedi.

Kolçak, prostat kanseri tedavisi gördüğü günlere de değinerek, '7 ay bir süreç geçti. Çok zordu tabii ama çok da faydalarını gördüm sonradan. Daha bir insan oldum, adam oldum. Daha akıllandım. Yaşandığı anda çok zordu gerçekten ama beni güzel bir yerlere taşıdı o süreç. Beni hayata bağlayan şey müzikti. O da bana çok ilahi geliyor. İnançlarımla çok örtüşüyor zaten. Müzik yani başka bir şey değil. Bir de babam.' ifadelerini kullandı.

Tedavi sırasında sanatçı dostlarının kendisine destek olduğunun altını çizen sanatçı, şunları aktardı:

'İlk bir buçuk ay ben komadaydım. Hiçbir şey hatırlamıyorum ama çok gelen olmuş. Bir tek Çelik'i hatırlıyorum. Ayak ucumda dua ediyordu. O bana çok ilginç geldi herhalde. Beyin onu öyle bir kaydetmiş ki Çelik'i hatırlıyorum. Uzun saçlarıyla elleri açık dua ediyordu. Sonra sordum, 'Çelik yanımda dua etti mi yoksa hayal mi gördüm' diye. Çok ağır ilaçlar veriliyor tabii uyumam ve acı çekmemem için. O dua ediyormuş, gelip gelip. Zor bir süreçti.'

Harun Kolçak, müzikle tedavinin iyileştirici gücüne işaret ederek, 'Müziğin frekansının sizi bir şekilde etkilemesi doğal.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Ona destek olmaya, moral vermeye geldik'

'Dualarım Yoluna' isimli şarkıyı birlikte yorumlayan Çelik ise çok mutlu olduğunu belirterek, 'Uzun bir aradan sonra verdiği ilk konser olduğu için ona destek olmaya, moral vermeye geldik. Keyfinin yerinde olduğunu biliyoruz. Bilet satışları harika, morali yerinde, sağlığı sıhhati, afiyeti yerinde.' ifadelerini kullandı.

Çelik, diğer sanatçı arkadaşlarıyla Kolçak'a destek amacıyla geldiklerini vurgulayarak, 'Bugün Harun'un günü. Ona destek olduğumuzu bilmesi yeterli. Ona başarılar diliyorum. Uzun yıllar sağlık sıhhat, afiyetle, bereketle, çok güzel bir kariyer diliyorum.' dedi.

'Gir Kanıma'yı İrem Derici, 'Korkuyorum'u Zara, 'Bile Bile'yi Aşkın Nur Yengi, 'Gitme Seviyorum' şarkısını ise Tan Taşçı ile yorumlayan sanatçı, 'Haketmedim Ayrılığı' ve 'Müptelayım Sana' gibi sevilen şarkılarını da hayranları için seslendirdi.

Konsere destek amacıyla gelen isimler arasında, İskender Paydaş, Bedük, Tuğba Yurt, Reyhan Karaca ve Gülçin Ergül de yer aldı.
Kaynak: AA