Güngören'de Şeb-İ Arus Töreni

Mevlana’nın vuslat gecesi Şeb-i Arus’la ilgili, Emin Işık ve Mehmet Fatih Çıtlak’ın katılımıyla Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde tören gerçekleştirildi.

Güngören'de Şeb-İ Arus Töreni
“Ne olursan ol yine gel” düsturuyla gönüllerde taht kuran büyük düşünür Mevlana Celâlleddin Rumi Hazretleri’nin 742. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Şeb-i Arus töreni Güngören’de gerçekleştirildi.

Güngörenlilerin yoğun ilgi gösterdiği Mevlana’nın vuslat gecesi Şeb-i Arus, Emin Işık’ın Mevlana ve Mesnevi adlı konferansı ile başladı.

Mesnevi’den hikâyeler aktararak söze başlayan Prof. Dr. Emin Işık, Mesnevi’nin herkes tarafından okunması gerektiğini söyleyerek, “Mevlana’nın söylediği tüm sözlerin arkasında ya ayet, ya da hadis-i şerif görürsünüz. Bilgiyi asla kendisine mal etmez. Peygamber varisi olan insanlar, kendilerine aktarılan ilmi, başka insanlara da iletirler” dedi.

Hz. Mevlana’nın örnek bir hayata sahip olduğunu, bizlerin de bu örnek yaşamdan kendimize pay çıkartmamız gerektiğini belirten Emin Işık, “İman aşktır. Bilgi aşk haline geldiği zaman anlamlıdır. Hz. Mevlana bunu başaran önemli bir değerdir” diyerek konferansı sonlandırdı.

Konferans sonrası okunan naatlarla devam eden program, Prof. Mehmet Fatih Çıtlak’ın Mevlevi Ayini ile devam etti. Öldüğü geceyi sevgiliye kavuşma, düğün gecesi olarak kabul eden Mevlana’nın sema eşliğinde yâd edilmesin ardından program, duaların ve Fatiha Suresinin okunmasıyla son buldu.
Kaynak: İHA