En İyi Belediye Projeleri Ödüllendirildi

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Proje Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu. 5 kategoride 16 ödülün verildiği törende En İyi Yönetişim Ve Halkla İlişkiler Çalışmaları Kategorisinde Kepez Belediyesi “Dokumanın Ortak Akılla Halka Kazandırılması” projesiyle birinci olurken, Üstyapı Çalışmaları Kategorisinde de Antalya Büyükşehir Belediyesi, “Büyükşehir Antalyaspor Tesisleri” projesiyle birincilik ödülünün sahibi oldu.

En İyi Belediye Projeleri Ödüllendirildi
Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Ödül Töreni, Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile 22 farklı belediyenin başkanı ve davetlilerin katıldığı ödül töreninde, proje yarışmasını kazanan belediyeler ödüllendirildi.

"Gayri siyasi bir yarışma gerçekleşiyor "

Akdeniz Belediyeler Birliği ve aynı zamanda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ödül töreninde yaptığı konuşmada 2014 yılında aldıkları belediyeciler birliği bayrağını en iyi şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Geleneksel hale dönüştürdükleri yarışmanın gayrı siyasi jüriler tarafından ödüllendirildiğine dikkat çeken Tütüncü, “Bölgemizdeki belediyelerin yapmış oldukları başarılı belediyecilik uygulamalarını böylesi güzel bir hizmet yarışını, heyecanlı bir unsur haline getirelim ve bir proje yarışmasıyla en iyi iş yapan belediyelerimizi ödüllendirelim, onları onurlandıralım istedik. Bunu yaparken şehrin ortak aklıyla birlikte düşünelim istedik. Bir adımı daha attık oda üniversitelerde ve ilimizdeki sivil toplum kuruşlarıyla, meslek odalarımızdan ve sivil toplum kuruluşundan jüriler olsun istedik. Yani gayri siyasi bir yarışmayı gerçekleştiriyor olmasının mutluluğu içerisindeyiz. İnşallah 52 proje geçtiğimiz yıl 25’ti. Önümüzdeki yıl bu sayının artacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“Bu ödüller bizim sınav notlarımız”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geçen yıla nazaran katılımın daha yoğun olduğu yarışmada verilen ödülleri bir sınav notu olarak değerlendirdiğini söyledi.

Belediyeciliğin kolay bir iş olmadığını söyleyen Türel, “Belediyeciliği bir cümleyle tarif etmem gerektiğinde, belediyeciliğin insan yaşamını kolaylaştıran belediyecilik sanatı olduğunu söylemişimdir. Bu beceri sanatını gerçekleştirirken, bizler elbette ki halkımızın çok daha kolay bir yaşam standartlına kavuşabilmesi hususundaki gayretlerimizin takdir edilmesi ile çok önemli bir motivasyon kazanıyoruz. Halkına hizmet yarışı için verilen teşvik ödülleri aynı zamanda bizim sınav notlarımızdır. Bu ödül ve notlar belediyelerimizi her beş senede bir yapılan millet sınavına hazırlanması için de ayrı bir kıymet taşımaktadır” dedi.

Hizmet yarışında, her belediye başkanının diğerlerinden mutlaka bir şeyler öğreneceğini de kaydeden belirten Başkan Türel, “El elden akıl akıldan üstündür. Hepimizin hepimizden öğreneceği çok şey olduğunu düşünüyorum. Halka hizmet yarışında önemli olan halkın kazanmasıdır. Halk kazanıyorsa inanınız yarışın kazananı kaybedeni olmaz. Hepimizin ortak gayesi, Antalyamızın daha iyi daha güzel ve daha bakımlı, konforlu bir şehir olması, halkımızın, yerli ve yabancı misafirlerimizin mutlu olmasıdır” şeklinde konuştu.



“Marifet iltifata tabi”

Konuşmasına son günlerdeki terör olaylarını değerlendirerek başlayan Vali Munir Karaoğlu’da İstanbul, Kayseri ve son olarak Ankarada’ki olayın ardından çok büyük üzüntü duyduklarını aktardı. Karaloğlu, “Acımızın büyük oldu ama unutmasınlar, en az acımız kadar azmimizin de, gayretimizin de, hedeflerimizin de, zafere inancımızın büyük olduğunu unutmasınlar. Türkiye 15 yıldır yeni bir kalkınma, yeni bir kutlu diriliş hareketini sürdürüyor. Bu içerden ve dışardan bütün saldırlar, terörler, darbe girişimleri, suikastlerin tamamı Türkiye’yi yolundan çıkarmak için yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi başaramayacaklar” dedi.

Yarışmayı da değerlendiren Karaloğlu, “Şehirlerimizi oluşturan belediyelerimiz, şehirleri için, şehirlerinde yaşayan vatandaşları için yapmış oldukları güzel projeleri bağımsız bir jüri vasıtasıyla değerlendirilip ödüllendirilecek. Marifet iltifata tabidir. Biz belediye başkanlarımızı, belediyelerin yaptıkları işlerden, güzel projelerden dolayı onları tebrik edeceğiz, ayakta alkışlayacağız ki, onlar şehirlerimize, insanlarımıza daha güzel işler gerçekleştirsin” diye konuştu.



52 projeden 16’sına ödül

Konuşmaların ardından Akdeniz Belediyeler Birliği 2. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nın ödül törenine geçildi. 5 ayrı kategoride 22 belediyenin 52 projeyle katıldığı yarışmada 16 proje ödüllendirildi.

Ödül alamayan belediyelere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından katılım belgesi takdim edilirken, yarışmada ödül alan belediyeler ise şunlar oldu:

İyi yönetişim ve halkla ilişkiler çalışmaları kategorisinde birincilik ödülü Kepez Belediyesi “Dokumanın Ortak Akılla Halka Kazandırılması”, İkincilik Ödülü - “Elmalı Belediyesi, Hoş Geldin Bebek Projesi”, Üçüncülük Ödülü - Güneykent Belediyesi, “Yunus Emre Sevdalı Projeler”, Altyapı çalışmaları kategorisinde Birincilik ödülü - Büyükkabaca Belediyesi, “Yenilenebilir Enerji Projesi (Güneş Panelli) İkincilik Ödülü - Muratpaşa Belediyesi, “Patentli Otomatik Yeraltı Konteyner Projesi”,Üçüncülük Ödülü - Burdur Belediyesi, “İstasyon Caddesi Yayalaştırma Projesi”, Üstyapı çalışmaları kategorisinde Birincilik Ödülü - Antalya Büyükşehir Belediyesi, “Büyükşehir Antalyaspor Tesisleri”,İkincilik Ödülü - Akseki Belediyesi, “Akseki Etnografya Müzesi” Üçüncülük Ödülü - Finike Belediyesi, “Tarihi Meydan Projesi” Çevre, Koruma, Peyzaj, Planlama, Tasarım Ve Uygulama Projeleri Kategorisinde, Birincilik Ödülü - Elmalı Belediyesi, “Elmalı Kentsel Sit Alanı Sokak Sağlıklaştırma Projesi” İkincilik Ödülü - Kepez Belediyesi, “Kepez Macera Ormanı Projesi” Üçüncülük Ödülü - Manavgat Belediyesi, “Manavgat Şelale Çevre Düzenlemesi Yapılması” Sosyal Ve Kültürel Belediyecilik Uygulamaları Kategorisinde Birincilik ödülü - Manavgat Belediyesi, “Taş Ve Su” Temalı Taş Heykel Sempozyumu, İkincilik Ödülü - Finike Belediyesi, “Uluslararası Finike Portakal Festivali”, Üçüncülük Ödülü - Çameli Belediyesi, “Yaylacık Dağı Yamaç Paraşütü Pisti” Mansiyon Ödülü - Alanya Belediyesi, “Mutfak Mirası Alanya”
Kaynak: İHA