Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Halep İçin Yardım Kampanyası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kızılay ile protokol imzalayarak Halep için yardım kampanyası başlattı.

Yardımda bulunmak isteyenler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından SMS ve online bağış sistemi devreye sokuldu. SMS aracılığı ile yardım yapmak isteyenler "ÇEVREŞEHİR" yazıp 2868’e SMS atarak, online bağış yapmak isteyenler de açılan banka hesabına aktarım yaparak bağış yapabiliyor. İmzalanan protokol ile birlikte bakanlık personelinde farkındalık uyandırılması için Halep’te yaşanan insanlık dramını konu alan sergi de açıldı. Halep’te yaşanan dram fotoğraflarla gözler önüne seriliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Halep’in tarihin en ağır insanlık dramını yaşadığını belirterek, “On binlerce insan hayatta kalma mücadelesi veriyor. Savaşın tam ortasında kalan çocuklar, kadınlar ve yaşlıların çaresizliğine dünya gözlerini kapatsa da onların oradan tahliyesi için hükümetimiz yoğun çaba sarf ediyor. Halep’ten tahliye edilen kardeşlerimize milletimiz yine tarihi bir duruş sergileyerek yardım elini uzattı ve uzatmaya da devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bakanlık olarak Halep’te yaşanan drama duyarsız kalmadıklarına değinen Bakan Özhaseki, “Bu bağlamda Bakanlığımız ve Kızılay arasında protokol imzalayarak yardım kampanyası başlattık” dedi.

Kaynak: İHA