Burhaniye'de Sel Baskınları Önlenecek

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediye, önce yıllarda yaşanan sel bas kınlarının önlenmesi için yoğun bir çalışma içine girdi. Bir çok yere yağmur suyu hattı yapan belediye, Kuva-yi Milliye Bulvarı’nda da yağmur suyu hattı yapımına başladı.

Burhaniye'de Sel Baskınları Önlenecek
Burhaniye’nin ana arter yollarından biri olan bulvar yağmursuyu hattı için baştan başa kazılırken, boruların döşenmesine başlandı. İlçe genelinde sürdürdüğü yağmur suyu hat çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen ekiplerin çalışmaları takdirle karşılandı. 300’lük korige boru ve bin 300 metre boyunda olan hat, ana menfez hatlarına bağlanarak yağmur sularının çevreye ve mahallede yaşayan vatandaşlara zarar vermeden sağlıklı şekilde toplanarak uzaklaştırılması sağlanacak. Çalışmaların şehir genelinde devam ettiğini anlatan Belediye Başkanı Necdet Uysal, “Kuva-yı Milliye Bulvarı yağmur suyu hattı için yüklenici firma çalışmalarına başladı.

2017 yılı yol yapım planında yer alan bu yolumuzun öncelikle alt yapısını tamamlıyoruz. Alt yapısı tamamlandıktan sonra 2017 yılı içerisinde bu yolumuzu da yenileyerek halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Kaynak: İHA