Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi

Uşak Üniversitesinde, Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, üniversite kütüphanesinde düzenlenen toplantıda, Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi'nde 5 pilot üniversiteden biri olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Uşak'ın önde gelen sektörlerinden birinin dericilik olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

'Üniversite olarak dericilik, tekstil ve seramik alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi'nin pilot yükseköğretim kurumu seçildik. Uşak'ın bu alanlarda marka şehir olması için tüm paydaşlarımızla işbirlikleri ve konuyla ilgili toplantılar yapıyoruz. Kentimizin ve bölgemizin rekabet gücünü artırmak için hep beraber çalışıyoruz. Hep birlikte deride üretimi, tasarımı ve konfeksiyonu ile Uşak'a ait bir marka ortaya çıkaracağız.'

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı ise deri sektöründe markalaşma sorununun olduğunu belirterek, projenin sektörün bu ve diğer sorunlarının çözümü açısından önem taşıdığını dile getirdi.

Uşak Üniversitesi'ni tebrik eden Karahallı, 'Deri sektöründe markalaşma sorunumuz var. Biz, Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi olarak tüm üreticilerimizle bu işin içinde yer alacağız ve somut adımlar atacağız.' dedi.

Toplantıya, deri üreticileri ve iş adamları, öğretim görevlileri katıldı.

Kaynak: AA