Bilecik'te Trafik Kazası Sonrası Kavga

Bilecik’te, arkadaşlarına çarpan minibüsü tekmeleyen, şoförüne saldırmak isteyen gençlerle, minibüsçünün meslektaşı arasında çıkan kavga, araya giren polis ve vatandaşlar tarafından sona erdirildi.

Bilecik'te Trafik Kazası Sonrası Kavga
Olay, Bilecik-Bozüyük karayolu üzerinde Bilecik Devlet Hastanesi kavşağında meydana geldi. İddialara göre; Fethullah Dinç adlı üniversitesi öğrencisi, yaklaşık 10 arkadaşı ile birlikte Bilecik Devlet Hastanesi kavşağında yaya geçidi olmayan ve yayalar için konulan üst geçidin altından yolun karşısına geçmek istedi. Bu esnada Bilecik’ten İstasyon Mahallesine seyir halinde Cemal Bozkurt yönetimindeki 11 M 0042 şehirci minibüs Fethullah Dinç’e çarptı. Çarpmanın etkisiyle Fethullah Dinç yaralanırken, arkadaşları durmadığını iddia etmedikleri minibüse dışarıdan vurmaya başladılar. Bunun üzerine minibüsün kapısını açmayan sürücü Cemal Bozkurt ve içerisindeki yolcular korku dolu anlar yaşadı. Kazayı gören minibüsçü Cemal Bozkurt’un arkadaşları kaza yerinde durarak yolcuları başka bir minibüse aktarmaya başladılar. Bu sırada Cemal Bozkurt’un bir meslektaşı ile öğrenciler arasında tartışma yaşandı. Kavgaya dönen, polis ve vatandaşların araya girmesi ile sona erdi. Bir görgü tanığı ve minibüs şoförü Cemal Bozkurt trafik ve asayiş ekipleri tarafından polis otosuna bindirilerek, Çarşı Polis Merkezi Amirliği götürüldü.

“Çok korktuk”

Minibüste bulunan yolcular, yayayı suçlu bulurken, “Çok korktuk. Arabaya saldırdılar. Biz içindeydik bu teyzeyle beraber. Gençler arabaya saldırdılar. Kendi hataları var. Şoförün suçu yok. Hepsi saldırıya geçtiler. Ne demek öğle saçmalık mı olur. Okula gidiyorsunuz ya ayıp bir şey” dediler.

Öte yandan Çarşı Polis Merkezi Amirliği giden minibüsçü Cemal Bozkurt’un minibüsünde bulunan yolcular başka bir minibüse taşındıktan sonra arkadaşları aracı kaza yerinden çektiler.
Kaynak: İHA