Bartın Üniversitesi Arama Kurtarma Ekiplerine Eğitim Verildi

Bartın Üniversitesinin Sivil Savunma Planı ve Yangın İç Düzenleme yönetmeliği gereği oluşturduğu arama kurtarma ekiplerinde yer alan 63 kişi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından verilen seminerle bilgilendirildi.

Bartın Üniversitesi Arama Kurtarma Ekiplerine Eğitim Verildi
Bartın Üniversitesinin oluşturduğu arama kurtarma ekiplerinde yer alan idari ve akademik personele Bartın Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından bir seminer verildi.

63 kişinin katıldığı etkinlikte konuşan Bartın Üniversitesi İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Yavuz Çomarlı afetlere dirençli bir toplum oluşturmak amacıyla yapılan çalışmaların önemli olduğunu vurguladı. Çomarlı, “Toplumun her kesiminde olduğu gibi binlerce öğrencinin eğitim ve öğrenimlerini sürdürdükleri üniversitelerde de olası acil durumlara karşı önlemler alınmaktadır. Biz de sivil savunma ve binaların yangından korunmasına ilişkin yönetmelik kapsamında hazırlıklarımızı yaptık. Bünyemizde afet ve acil durumlarla ilgili çalışmalar yürüterek, arama kurtarma ekibi kurduk. Ekip üyeleri, aldıkları eğitimlerle olası acil durumlara karşı hazırlıklı ve daha etkin olacaktır.” dedi.

Ardından geçilen seminerde, Arama Kurtarma Teknisyeni Cengiz Yıldız, afetlere karşı hazırlıklı olmak için afetler ve türleri, afetlerin etkileri, afet sırasında ve sonrasında doğru davranış şekilleri konularında bir konuşma yaptı. Seminer sonrası, gönüllü arama kurtarma ekipleri bazı uygulamalar gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA