Bartın'da Kooperatifçiler Eğitimden Geçti

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bartın’da faaliyet gösteren kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulu üyelerinin katılımıyla ‘Kooperatif Yöneticileri Eğitim Semineri’ düzenlendi.

Bartın'da Kooperatifçiler Eğitimden Geçti
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen seminere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yardımcısı Enver Daş, İl Müdürü Yardımcısı Sadık Kelez, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Vekili Yaşar Çırak, OR-KOOP Zonguldak Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Özgün, OR-KOOP Genel Müdürü Erdem Kaplan katıldı.

İl Müdür Yardımcısı Enver Daş seminerde yaptığı açılış konuşmasında, “Ülkemizde 1863 yılında Memleket Sandıkları ile başlayan örgütlenmeler bugün, 4 milyona yakın ortağı ile sayıları 13.000’e ulaşan tarımsal amaçlı kooperatiflerin temelini teşkil etmiştir. Diğer bakanlıkların sorumluluk sahasındaki kooperatiflerle birlikte ülkemizde toplam 84 bini aşkın kooperatif ve 8 milyonu aşkın kooperatif ortağı mevcuttur. Ülkemizde son yıllarda büyük aşamalar kaydeden kooperatifler olsa da henüz istenilen henüz istenen seviyeye ulaştığımız söylenemez. Kooperatifçiliğin sorunlarının tespiti ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi için 2012 yılında yayımlanan Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planında belirlenen stratejik hedeflere ulaşmada kooperatif yöneticilerine önemli görevler düşmektedir. İlimizin tarım arazilerinin yapısı ve tarımsal işletmelerin büyüklüğü göz önüne alındığında, üreticilerimizin mevcut rekabetçi piyasa koşullarında var olabilmesi ancak kooperatif çatısı altında birleşmeleri ile mümkün olacaktır. Üreticilerimiz birleşerek hem büyük bir güç haline gelecek hem de kendi işletmeleri büyüyecektir. Bu konuda İl Müdürlüğü olarak her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Seminerde daha sonra İl Müdürlüğü konu uzmanı Tekniker Refik Yüksel ve OR-KOOP Genel Müdürü Erdem Kaplan tarafından sunumlar yapıldı.
Kaynak: İHA