Akademisyenlerin Eserleri Öğrencilerin Yararına Satışta

Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinin el emeği ile atık malzemelerden hazırladığı bibloların yer aldığı sergiden elde edilecek gelir ihtiyaç sahibi öğrencilere aktarılacak.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Öğrenci Destek Komisyonu öğretim üyelerinin el emeği ile atık malzemelerden hazırladığı biblolar, geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere aktarılacak sergide beğeniye sunuldu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, AÜ Öğrenci Destek Komisyonu öğretim üyeleri tarafından 2 ay süren çalışmalar sonucunda yapılan 280 minyatür eser, AÜ Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen Biblo Tasarım Sergisi'nde satışa sunuldu.

Sergide, 75 ile 150 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan eserlerin geliri, ihtiyaç sahibi öğrencilere aktarılacak.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, serginin açılışındaki konuşmasında, etkinliğin yalnızca sanat için değil, aynı zamanda anlamlı bir yardım etkinliğine dönüşmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti. İbiş, 'Projeye destek veren öğretim üyelerine teşekkür ediyorum. Dünyayı ancak sevgiyle, iyilikle güzelleştirebiliriz. Bugün bu salondan yayılan güzel ruh halinin tüm dünyayı sarmasını diliyorum. Öğrencilerimiz için emek veren değerli hocalarıma saygılarımı sunuyorum.' değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA