YYÜ'de '15 Temmuz Ve Medya' Konulu Konferans

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü tarafından, '15 Temmuz ve Medya' konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Cengiz Andinç Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Gazeteci-Yazar Abdullah Yıldız, 15 Temmuz'da Anadolu coğrafyasında, Selçuklu Devleti'nden bu güne kadar en önemli kırılma noktalarından birinin yaşandığını söyledi.

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından sosyalist ya da kapitalist liberal dünyanın işbirlikçisi rejimlerin, halkın manevi birikimlerini göz ardı ettiğini vurgulayan Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'15 Temmuz batılaşmanın, yabancılaşmanın, kendi değerlerimizden kopuşun, sırt çevirmenin bittiği ve yeniden kendimize dönmeye başladığımız, yeniden bu değerlere yaslanarak ayağa kalkarak gösterdiğimiz direnişin tarihidir. Dirilmek, direnmekten geçiyor. Özgürlüklerin ve dirilişin bir bedeli vardır. 'O bedel 15 Temmuz'da ödendi ve bitti' değil, hala ödemeye devam ediyoruz. Son günlerde meydana gelen hadiseler de bunun ile bağlantılı olarak değerlendirirseniz meseleyi daha uzun soluklu, tarihsel, köklü, aklı başında değerlendirmeler yapmış oluruz.'

Konferansa, Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA