Vali Karaloğlu'ndan Rus Başkonsolosluğuna Taziye Ziyareti

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından Antalya Valisi Munir Karaloğlu ve İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Rusya’nın Antalya Başkonsolosu Alexsander Tolstopyatenko’ya taziye ziyaretinde bulundu. Suikastin ardından Antalya’da yaşayan Rus vatandaşlar da konsolosluğa gelip kapıya karanfil bıraktı.

Vali Karaloğlu'ndan Rus Başkonsolosluğuna Taziye Ziyareti
Antalya Valisi Munir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile birlikte dün Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un Ankara’da katıldığı fotoğraf sergisinde Çevik Kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş tarafından silahla vurularak öldürülmesinden sonra Rusya’nın Antalya Başkonsolosluğuna taziye ziyaretinde bulundu. Vali Karaloğlu, Karlov’un fotoğrafının yanına karanfil bıraktı.

Dost ve kardeş Rusya halkına baş sağlığı dileklerini ilettiklerini dile getiren Antalya Valisi Munir Karaloğlu, menfur, alçak saldırıda hayatını kaybeden Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Karlov’un hem ailesine hem Rusya halkına başsağlığı dileklerini ilettiklerini söyledi.

Karaloğlu, "Bu saldırı sadece büyükelçiliğin şahsına ve yaşamına değil, Türk-Rus ilişkilerine de yapılan alçak saldırıdır. Saldırıdan sonra aklıselim galip gelmiştir, iki ülke liderlerinin eş zamanlı yapmış olduğu açıklamada da olayın bir provokasyon olduğu, Türk-Rus ilişkilerini bozmaya yönelik olduğu açıkça ifade edilmiştir" şeklinde konuştu.

Vali Munir Karaloğlu, taziye defterine de baş sağlığı dileklerini yazdı. Karaloğlu, Rus halkının acısını paylaştıklarını da sözlerine ekledi.

Başkonsolos Tolstopyatenko da taziye ziyareti için Vali Munir Karaloğlu’na teşekkür ederek, taziyeleri Moskova’da bulunan mercilere ileteceğini belirtti.

Tolstopyatenko, "Benim için bu ikili bir cinayet. Çünkü bir meslektaşımın yanı sıra 20 yıldır tanığım arkadaşımdı. Bunu, Rusya ve Türkiye halklarının arısına nifak sokmak isteyenlerin düzenlediğinden hiçbir şüphemiz yoktur. Eminim hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamazlar" dedi.

Öte yandan başkonsolosluğa gelen Rus vatandaşlar, karanfilleri başkonsolosluk kapısına ya da içeriye girerek bıraktı. Rusya’nın Antalya Başkonsolosluğunda Rusya bayrağının da yarıya kadar indirildi.
Kaynak: İHA