Umuda Yolculuk Anne İle Çocuğunu Ayırdı

Ayvalık ilçesi açıklarında batan teknede bulunan anne hayatını kaybetti, 3 yaşındaki çocuğu hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Maden Adası açıklarında, Afganistan uyrukluları taşıyan teknenin batması sonucu annesi hayatını kaybeden 3 yaşındaki Nekaat Beyazata yoğun bakımda yaşama tutunmaya çalışıyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca denizden sağ kurtarılan ve Ayvalık Devlet Hastanesine kaldırılan 3 yaşındaki Afgan çocuk, yoğun bakımda tedavi görüyor.

Hipotermi ve su yutma şikayetleriyle hastaneye getirilen çocuğun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Aynı hastanenin acil servisinde müşahede altında tutulan baba Hamidullah Beyazata (30), AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekneyle Ayvalık açıklarında dalgaların arasında kaldıklarını söyledi.

Büyük bir dalgayı aştıkları sırada ikinci büyük dalganın etkisiyle teknenin alabora olduğunu anlatan Beyazata, 'Kendimizi bir anda denizde bulduk. Daha rahat bir yaşam için eşim Kutsiya ve 3 çocuğumla çıktığımız umut yolculuğunda eşim hayatını kaybetti. 3 yaşındaki bebeğim Nekaat da hayat mücadelesi veriyor.' diye konuştu.

Beyazata, konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

Sabah saatlerinde, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Maden Adası açıklarında Afganistan uyrukluları taşıyan teknenin batması sonucu 5 kişi yaşamını yitirmiş, 8 kişi kurtarılmış ve kayıp bir kişi de Maden Adası'nda bulunmuştu.

Öte yandan, Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı'nın çağrısıyla kurtarılan vatandaşlara giysi ve ayakkabı dağıttı.
Kaynak: AA