Ulaşımda Temassız Kart Dönemi Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kent Kart ve Mastercard işbirliği ile gerçekleştirilen toplu taşımada temassız geçiş sağlayacak projenin basın toplantısı Ramada Otel’de gerçekleştirildi.

Ulaşımda Temassız Kart Dönemi Başladı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşım ağını rahatlatacak olan Temassız Mastercard uygulamasının tanıtımı İzmit’te yapıldı. Ramada Otel’de düzenlenen tanıtım programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Hasan Yılmaz, Mastercard Pazarlama Sorumlusu Başkan Yardımcısı Onur Kurşun, Toplu Taşıma Daire Başkanı Salih Kumbar ve çok sayıda davetli katıldı.

Mastercard Temassız kart kullanımı projesinde banka kartı, kredi kartı ve cep telefonları, toplu taşımada ödeme işlemi için kullanılabilecek. Projede ayrıca toplu taşıma araçlarını kullananlar, artık bozuk para yada biletle uğraşmadan Temassız Mastercard kredi/ banka kartlarını ve cep telefonlarını bilet okuyucusuna yaklaştırarak ödemelerini yapabilecekler.

Program konuşan Toplu Taşıma Daire Basşkanı Salih Kumbar, “Kocaeli’de toplu taşımayı vatandaşlarımız için en basit ve güvenilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Mastercard işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz bu projenin de büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Bu uygulama, Kocaelili vatandaşlarımızın günlük hayatın önemli oranda kolaylaştıracak” dedi.

Kaynak: İHA