TARSİM'in İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası Tanıtıldı

Havza'da, TARSİM'in i̇lçe bazlı kuraklık verim sigortası tanıtıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Arazi Edindirme Şube Müdürü Fuat Coşkun, Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, insanların araç aldığında hemen sigorta veya kasko yaptırıp güvence altına aldığını dile getirdi.

Tarım sigortasının da tarladaki emeğin güvencesi olduğuna işaret eden Coşkun, 'TARSİM, 5363 Sayılı Tarım Sigortaları Kanunu ile kurulmuş, Tarım Sigortaları Havuzu'nun kısa adıdır. Amacı da sizlerin emeğini güvence altına almaktır.' dedi.

TARSİM Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu ise yaptığı sunumda, çiftçilerin mağdur olmamak için mutlaka ürünlerini sigortalatması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

'İlçe bazlı kuraklık verim sigortası, kuru tarım alanlarında kuraklık, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem ve aşırı yağış nedeniyle ilçe ortalama veriminin belirlenmiş eşik değerinin altına düşmesi halinde hasar ödemesi yapılan bir sigorta programıdır. Bunu, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kuru tarım kaydı olan üreticiler yaptırabilecek. Birinci adımda referans parseller belirlenir, ikinci adımda verim tespiti için referans parsellere gidilir, üçüncü adımda da referans parsellerde verim tespiti yapılır.'

Yaşaroğlu, sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA