Suriyeli Kardeşlerine Yardım Ediyorlar

Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatması altındaki Halep'te yaşayan sivillere yardım amacıyla Uşak'ta oluşturulan 'Şefkat Çadırı'na Uşaklı çocuklar harçlıklarını ve kıyafetlerini bağışlayarak destek oluyor Biriktirdiği harçlıklarla aldığı botu ve montu bağışlayan 12 yaşındaki Kemal Doğan : 'Halepli çocuklar babaları, anneleri, kardeşleri ölürken bir yandan da soğuk ve açlıkla mücadele ediyorlar, onlar üşürken ben burada sıcak evimde rahat uyuyamıyorum' Uşak Valisi Okur: 'Uşaklılar yediden yetmişe kampanyaya destek veriyor, özellikle miniklerin bağışları bizleri çok duygulandırıyor'.

AYTUĞ CAN SENCAR - Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatması altındaki Halep'te yaşayan sivillere yardım amacıyla Uşak'ta oluşturulan 'Şefkat Çadırı'na gelen çocuklar, biriktirdikleri harçlıklarını ve kıyafetlerini bağışlıyor.

Uşak Valiliği ve belediye başkanlığı öncülüğünde kentteki yirmiye yakın sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan 'Kardeşlik Platformu' tarafından kent meydanında oluşturulan 'Şefkat Çadırı'na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

'Halep için birlik zamanı' sloganı ile oluşturulan yardım kampanyasında 5 günde 120 bin lira para ile bir tır dolusu yardım malzemesi toplanırken, çadıra gelen Uşaklı çocuklar biriktirdikleri harçlıklarını ve kıyafetlerini bağışlıyor.

- Botunu ve montunu bağışladı

Halep'e göndermek için biriktirdiği harçlıklar ile bot ve mont alan 12 yaşındaki ortaokul öğrencisi Kemal Doğan, çadıra gelerek bot ve montu bağışladı. Bağışladığı eşyalara Halep'teki çocukların kendisinden daha çok ihtiyacı olduğunu söyleyen küçük hayırsever, herkesi kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Halep'te yaşayan çocukları görünce çok duygulandığını ifade eden Doğan, 'Haberlerde Halep'teki çocukları gördüm onlar üşümesin diye biriktirdiğim paralarla mont ve bot aldım. Halepli çocuklar babaları, anneleri, kardeşleri ölürken bir yandan da soğuk ve açlıkla mücadele ediyorlar. Onlar üşürken ben burada sıcak evimde rahat uyuyamıyorum. Onların yerinde biz de olabilirdik. Herkesin Halep'teki çocuklara yardım etmesini istiyorum.' diye konuştu.

- Kızının harçlıklarını çadıra bağışladı

Yardım çadırına ailesiyle birlikte bağışta bulunmaya gelen Mustafa Şerefoğlu ise çocuklarının Halep'te yaşanan insanlık dramını haberlerden izlediğini ve çok üzüldüklerini, bunun üzerine yardım etmek istediklerini anlattı.

Özellikle çocukların yaşadıkları dram karşısında sessiz kalmama adına oğlunun ve kızının bir şeyler yapmak istediğini belirten Şerefoğlu, 'Oğlum ve kızım Halep'teki çocukları haberlerde izledi ve çok üzüldüler. Bize 'onlara bizde yardım edelim, para gönderelim, balon alsınlar' diye istekte bulundular. Bizde onlarla birlikte bugün buraya bağış yapmaya geldik. Kızım biriktirdiği harçlıklarını getirdi. Bir miktar da biz para verdik. Suriye'de Müslüman halk zulüm ve baskı altında katlediliyor. Halep'teki zulme karşı tüm insanlığın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekiyor. Biz bir ve beraber olursak bizi yıkamayacaklar.' dedi.

Şefkat çadırına battaniye ve para bağışında bulunan 70 yaşındaki Mehmet Kahraman ise Halep'te yaşayan vatandaşların Türk halkının kardeşi olduğunu ve herkesin duyarlılık göstererek destek olması gerektiğini belirtti.

Yıllarca İslam coğrafyasında yaşanan zulmün son günlerde daha da arttığını belirten Kahraman, 'Ben sürekli yardımda bulunuyorum. Halepliler bizim kardeşimiz. Halep daha düne kadar bizim vilayetimizdi. Belki dedemizin kardeşi orada yaşıyor. Bugün gözlerini kan bulamış ülkeler, Halep'e sürekli bomba yağdırıyor. 2011 yılından bu yana Suriye'de devam eden iç savaşta binlerce insan hayatını kaybetti. Bu zulme karşı dik durarak masum insanların seslerine kulak vermeliyiz.' ifadelerini kullandı.

- 'Miniklerin bağışları bizleri çok duygulandırıyor'

Uşak Valisi Ahmet Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her geçen gün ilginin arttığı yardım kampanyasına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Okur, 'Uşaklılar yediden yetmişe kampanyaya destek veriyor, özellikle miniklerin bağışları bizleri çok duygulandırıyor. Çocuklarımız okullarda kendi aralarında para topluyor, harçlıklarını, kıyafetlerini çadıra getiriyor. Bu birlik ve beraberlik dünya ülkelerine örnek olmalı.' dedi.

Yardım çadırında görevli Ahmet Köse ise kampanyanın 13 Ocak'a kadar devam edeceğini kaydetti.

Zor günler geçiren Halepliler için oluşturulan çadıra, gencinden yaşlısına yüzlerce kişinin destek olduğunu, bazı çocukların biriktirdikleri harçlıkları getirdiklerini anlatan Köse, şöyle konuştu:

'Halepliler bizim kardeşlerimiz. Halep'te yaşanan insani drama Uşaklı vatandaşlarımızda duyarlılık gösteriyor. Yaşayanlara nefes hakkının verilmediği, her gün yüzlerce sivilin katledildiği Halep'te bir insanlık suçu işleniyor. Halep'i görmezden gelemeyiz, orada yaşanan zulme sessiz kalamayız. Tüm Uşaklı vatandaşlardan 'Halep için birlik zamanı' sloganıyla oluşturduğumuz yardım kampanyasına desteklerini bekliyoruz.'
Kaynak: AA