Sungurlu'da Koruyucu Aile Ve Kadın İstihdamı Konulu Toplantı

Sungurlu Kaymakamlığı ve Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında koruyucu Aile ve Kadın istihdamı tanıtım toplantısı yapıldı.

Sungurlu'da Koruyucu Aile Ve Kadın İstihdamı Konulu Toplantı
Özel İdare Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Sungurlu Kaymakamı Mithat Gözen, Çorum Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Yahya Çoban, Çorum Vali Yardımcısının eşi Sevil Zaman, Çorum İl Emniyet Müdürünün eşi Fatma Kolcu, Sungurlu Belediye Başkanının eşi Vildan Şahiner, Kaymakamın eşi Emine Gözen ve çok sayıda bayan davetli katıldı.

Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban’ın proje hakkında kısa bilgilendirme konuşmasının ardından Sungurlu Kaymakamı Mithat Gözen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bünyesinde gerçekleştirilen bu toplantıya katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ettiğini, Ailede kadının yerinin büyük önem taşıdığını kadınlarımız hayatta daha aktif olması gerektiğini söyledi.



Kaymakam Gözen, "Toplantıya katılan öğretmenlere seslenerek sizlerden ricam, kız çocukların 12 yıllık zorunlu eğitimi tamamlamasına yardımcı olmanızı istiyorum. Çünkü çoğu kızımız bu zorunlu eğitimi dışarıdan bitirmeyi istiyor ve çoğuda eğitimini bitirmeden yarıda bırakmak zorunda kalıyor. Bunun önüne geçmek için kızlarımızı okutulması konusunda daha hassa olmamız gerekiyor" dedi.

Program Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kurum Psikologu Semanur Pehlivan’ın slayt eşliğinde "Gönül Elçileri Projesi" hakkında bilgiler vermesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA