'Sultan 2'Nci Abdulhamid Han Ve Dönemi' Fotoğraf Sergisi

Sakarya'da, TBMM Milli Saraylar tarafından oluşturulan sergide, Sultan 2'nci Abdulhamid ve dönemi farklı yönleriyle anlatıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesince 'Doğumunun 174. Yılında Sultan 2'nci Abdulhamid Han ve Dönemi' isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Belediyenin aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Ofis Sanat Merkezi'ndeki sergide Sultan 2'nci Abdulhamid ve dönemi farklı yönleriyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

TBMM Milli Saraylar tarafından oluşturulan sergide, Osmanlı Devleti'nin 34. padişahı olan Sultan 2'nci Abdulhamid döneminin bilinen ve bilinmeyen yönleri fotoğrafçıların objektifinden nesnel olarak yansıtıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM Milli Saraylar'ın hazırladığı sergiyi belediye olarak düzenlediklerini söyledi.

Doğumunun 176. yılında 2. Abdulhamid Han'ın ve döneminin anlatıldığı sergisinin dokuz bölümden oluştuğunu ifade eden Aktürk, 'Sultan 2. Abdulhamid'in dönemini anlatan bu sergide 40 fotoğrafla bir araya getirdik. Sergide, İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi Yıldız Albümleri ve Milli Saraylar koleksiyonundan fotoğraflar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı'ndan dergi, kartpostallar ve özel koleksiyondan fotoğraflar var. Tüm vatandaşları sergimize bekliyoruz.' diye konuştu.

Sergi, 22 Ocak'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA