Silivri'de Boğluca Deresi'ni Islah Çalışması

Çalışma kapsamında, dere yatağı üzerinde yapı ömrünü tamamlamış son üç bina yıkıldı.

Silivri'de Boğluca Deresi'ni ıslah çalışması kapsamında dere yatağı üzerinde yapı ömrünü tamamlamış son üç binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, belediye ekiplerince kontrollü şekilde yürütülen yıkım çalışmasını yerinde inceledi.

Çalışma hakkında yetkililerden bilgi alan Işıklar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boğluca Deresi'ni ıslah çalışması kapsamında, yapı ömrünü tamamlamış ve can güvenliği için risk oluşturan son üç binanın yıkıldığını söyledi.

Işıklar, dere ıslah çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, ''Betonlama işlemleri tamamlanıyor. Kritik iki noktamız var; E-6'nın alt geçidi ile tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nün alt geçitleri. Şu an için bir sel riski olmaması bizim için en önemlisi. Fakat sadece sel riskinin ortadan kaldırılmasıyla dere ıslah projesi bitmiş olmuyor, etrafının düzenlenmesi peyzajı, mimarisi olacak.' diye konuştu.

Bölgenin gezilecek ve hizmet sektörünün gelişeceği bir yer haline geleceğini anlatan Işıklar, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Işıklar, Silivri Belediyesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında dere kenarındaki binaların dış cephelerinin düzenlemesi konusunun da ocak ayı meclis toplantısında görüşüleceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA