Şahinbey'de Kurtuluş Etkinlikleri

Şahinbey Belediyesi Gaziantep’in Kuruluşunun 95. yılında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Şahinbey'de Kurtuluş Etkinlikleri
Şahinbey Belediyesi Gaziantep’in Kuruluşunun 95. Yılı etkinlikleri kapsamında yapacağı programlar için hazırlıklarını tamamladı. 48 lisenin katılımıyla gerçekleşen “Şahinbey Ağıtını En İyi Söyleme Yarışmasının ön elemeleri tamamlanırken 23 Aralık tarihinde finalde yarışacak okullar belirlendi.“15 Temmuz ve Gaziantep Savunmasında Halkın Gücü” konulu Kompozisyon Yarışması için yüzlerce katılımcı kompozisyonları ile başvuru yaparken, değerlendirmelerin ise 22 Aralık tarihinde yapılacağı belirtildi. Şahinbey Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 7.si gerçekleşecek olan “Kurtuluş Kupası Masa Tenisi Turnuvası” okul takımlarının ve ferdi sporcuların katılımı ile 23-24 Aralık tarihinde Akkent Spor Köyünde gerçekleşecek. Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul kategorileri ile “Gaziantep Savunmasının Kahraman Çocukları Resim Yarışması tamamlandı. Dereceye giren resimler 24-25 Aralık Tarihlerinde Şehreküstü Konaklarında sergilenecek. 21-22-23 Aralık tarihlerinde ise Şahinbey Kültür Merkezinde Çeled Uşakların Sahneye Koyduğu “Kendini Kurtaran Şehir” adlı Tiyatro gösterimi 10 seans olarak öğrenciler ve vatandaşımızla buluşacak. Tüm bu etkinliklerin yanı sıra 24 Aralık Cumartesi günü kalbi vatan sevdası ile dolu Uğur Işılak Şahinbey Spor Salonunda halkla buluşacak. Şahinbey Kapalı spor salonunda düzenlenecek olan ve tüm vatandaşların davetli olduğu Kurtuluş Günü Programında Milli ve Manevi duygularla şehitler anılacak.

Dünyada eşi benzeri yok

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep savunmasının destansı bir savunma olduğunu söyleyerek, “Bu kurtuluş mücadelesinin dünyada eşi ve benzeri yok. Bu destan; düzenli orduların 400 araçlık konvoyuyla, topuyla, tankıyla bir kenti topyekûn ortadan kaldırmak için geldiği ve bu kadar imkansızlıklar içinde ellerinde hiçbir silah olmadan çetelerle, kadınıyla, erkeğiyle, açlıkla da mücadele ederek, acı zerdali çekirdeği yiyerek o düzenli orduları buradan def eden bir milletin destanıdır” diye konuştu.

Gaziantep’in Kuruluşunun 95. Yılı nedeniyle Şahinbey Belediyesi olarak etkinlikler düzenlediklerini belirten Tahmazoğlu, düzenlenen etkinliklerde bu vatanın kolay kazanılmadığını gençlere anlattıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA