Safranbolu Teröre Karşı Tek Yürek Oldu

KARABÜK – Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen yürüyüşte binlerce kişi teröre lanet yağdırdı.

Safranbolu Teröre Karşı Tek Yürek Oldu
Safranbolu Kaymakamlığı ve belediye ile ilçedeki sivil toplum örgütlerinin iş birliğinde düzenlenen yürüyüş, Dedeoğlu Camisi önünden başlayarak Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda son buldu.

Ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli dövizler taşıyan binlerce kişi "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar atarak yaklaşık 2 kilometre yürüdü.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam eden etkilikte konuşan Safranbolu Kaymakam Murat Bulacak, Cumhurbaşkanı’nın "seferberlik başlatalım, bu topraklarda terör bitsin, dünyaya da huzur gelsin" dediğini hatırlatarak, “Bizler tek yürek tek ses olduğumuz sürece hiçbir terör örgütü bize diz çöktüremeyecek. Yerter ki bir olalım, diri olalım” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, “Son günlerde ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne, ülkemizin gençlerinin, yaşlılarının kısacası insanının varlığına karşı yoğun bir saldırı gerçekleşiyor. Adeta kurtuluş savaşı öncesinde ülkemizin her tarafındaki saldırıları gözümüzle gördüğümüz gibi, şimdide içimizden ve dışımızdan benzeri saldırılar yapılıyor. 1920’li yıllarda yapılan saldırılan ne ise şimdiki saldırılarda aynısı. Türkiye ne zaman kendi başına yürümeye karar verdiğinde ve dünyada zulme dur demeye başladığında bu hainler gün yüzüne çıktılar ve bu millete saldırmaya başladılar. Şunu bilmiyorlar, nasıl Kurtuluş Savaşında bu millet kazması ile küreği ile, kağnısı ile bu ülkeyi savundu ise bu günde aynı şuurla sarmaya devam ediyor” diye konuştu.

Program yapılan duanın ardından sonra erdi.
Kaynak: İHA