Prof. Dr. Süleyman Yalçın Son Yolculuğuna Uğurlandı

Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yalçın, memleketi Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Prof. Dr. Süleyman Yalçın Son Yolculuğuna Uğurlandı
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi’nde 3 haftadır tedavi gören Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yalçın, 2 gün önce hayata gözlerini yumdu. Süleyman Yalçın için dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da iştirakiyle İstanbul Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Yalçın’ın naaşı ardından memleketi Çanakkale’ye getirildi.

Süleyman Yalçın, bugün Eceabat ilçesinde Merkez Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Büyük Anafarta köyüne defnedildi.

Cenazeye Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Süleyman Yalçın’ın yakınları ve vatandaşlar katıldı.



Süleyman Yalçın kimdir?

Prof. Dr. Süleyman Yalçın, 1926’da Çanakkale’de doğdu. İlk ve ortaokulu Çanakkale’de bitiren Yalçın, 1944’te Kabataş Lisesi’nden, 1950’de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitede asistanlık ve doçentliğini tamamlayan Yalçın, 1973-1988 arasında profesör olarak öğretim üyeliği görevini sürdürdü. Prof. Dr. Yalçın, bir süre yurt dışında da görev yaptı.

Düşünce, sanat, edebiyat, kültür ve medeniyet merkezli birçok faaliyetin içinde yer alan Yalçın, yazar olarak Büyük Doğu dergisinde çıkan yazılarıyla tanındı. Aydınlar Ocağı Genel Başkanı olarak yazdığı yazılar ve yaptığı konuşmalarla dikkati çeken Yalçın, yazılarını Büyük Doğu (1956-59, 1972), Yeni İstiklal (1962-63), Kök (1981-82) ve Boğaziçi (1984-86) dergileri ile Orta Doğu (1974) ve Tercüman (1976-88) gazetelerinde neşretti.
Kaynak: İHA