Muş'ta Dondurucu Soğukta Nöbet Tutan Polislere Sıcak İkram

Muş’ta eksi 20 derecede nöbet tutan polislere sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri tarafından çay, tatlı ve pasta ikramı yapıldı.

Muş'ta Dondurucu Soğukta Nöbet Tutan Polislere Sıcak İkram
Soğuk havanın hakim olduğu Muş’ta güvenlik kontrol noktasında nöbet tutan polisleri ziyaret eden STK temsilcileri, güvenlik güçlerine ikramda bulundu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü kentte görev yapan polisler, zor şartlara rağmen güvenliği sağlıyor. Polislere sıcak ikramda bulunmak için nöbet yerlerini ziyaret eden STK temsilcileri, vatan nöbeti tutan güvenlik güçlerine destek olmak amacıyla böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söylediler.

Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, STK’lar olarak Muş’taki polislerin eksi 25-30 derecede halkı korumak için verdikleri mücadeleyi birebir gördüklerini, gönülleri hoş olsun diye sıcak çay ikramında bulunmak istediklerini söyledi.

Korkmaz, “Arkadaşlarımızla birlikte sıcak çay ve tatlı ikramı yaptık. Polislerimizin eksi 25-30 derece soğukta bizi, ülkemizi korumak için ne mücadeleler vererek çalıştıklarını hem biz görelim, hem de toplumun görmesi anlamında böyle bir karar aldık. Arkadaşlarımızla birlikte geldik ve onlara ikramlarda bulunduk. Aynı zamanda onların yaşadıkları sorun ve sıkıntılarını görme anlamında kendimizde birkaç dakika dışarıda durmamıza rağmen neredeyse donuyoruz. Ama onlar saatlerce, sabaha kadar bu mücadeleyi verip, hem bizim korunmamız için hem de bizim güvenliğimiz için bu mücadeleyi veriyorlar. Biz de gönülleri hoş olsun anlamında böyle bir ziyarette bulunduk kendilerine, misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Muş STK’ları adına, biz onların yanında olduğumuzu her ne kadar onlarla nöbet tutmasak da gönlümüzün onlarla olduğunu iletmek anlamında geldik. Görevlerinde başarılar diliyoruz, Allah onların yardımcısı olsun” dedi.

Buradaki amacın polis ve askerle her zaman yan yana olmak olduğunu ifade eden Köy ve Köy Okullarını Geliştirme Güzelleştirme ve Kalkınma Derneği (Köy-Gel-Der) Başkanı Murat Çaldır ise “Malum bu havada birçok insanın yaptığı dedikodu muhabbetine gelirsek, ‘maaşları var, maaşlarını alıyorlar’ diye haince, kalleşçe düşünceleri, kelimeleri ortaya atıyorlar. Bu vatan sevgisi, bayrak sevgisi olmayan hiçbir ferdin bu soğukta burada nöbet tutma gibi muhabbeti ve lüksü olmaz. Amacımız, ülkemizin bu zor süreçte iki güvenlik mensubu olan ordu ve emniyet teşkilatımızın her zaman sivil vatandaşlarla yan yana, el ele olduğunu ifade etmektir. Çay ve yapmış olduğumuz ikramın sadece ufak bir nebze de olsa faydası budur, polisimizin yanında olmayı göstermektir. Bu muhabbetle Allah kısmet ederse dış güçlerin yapmış olduğu fitneliği el ele vererek ortadan kaldırmaktır” ifadelerini kullandı.

Polisler, yapılan ikramlardan dolayı ziyarette bulunan STK temsilcilerine teşekkür ettiler.

(Uğur Ulu / İHA)
Kaynak: İHA