'Mobil Pişmaniye' İlgi Gördü

Balıkesir ve Çanakkale'nin semt pazarlarında pişmaniye satışı yapan bir kişi araç içinde mobil olarak üretim yaptığı imalathanesiyle satışlarını artırdı.

Balıkesir ve Çanakkale'nin semt pazarlarında pişmaniye satışı yapan Fahri Ören, araç içinde mobil olarak üretim yaptığı imalathane sayesinde satışlarını artırdı.

İzmit ile özdeş pişmaniyeyi, Manyas, Gönen ve Çanakkale'nin Biga ilçesindeki pazarlarda, imalathaneye dönüştürdüğü aracında hazırlayarak halkın tüketimine sunan Ören, satışların iyi olduğun söyledi.

Pişmaniyenin gözlerinin önünde hazırlanmasının ilgi çektiğini ifade eden Ören, şunları kaydetti:

'Sadece pişmaniye için gerekli olan hamurumuzu Gönen'deki evimizde hazır hale getiriyoruz. Isıtma işlemini gittiğimiz pazarda gerçekleştiriyoruz. Pazarda uygun bir yerde aracımızı çekerek, önce şurubumuzu kaynatıyoruz. Aracımızda bulunan mermerin üzerine şurubumuzu dökerek burada soğutup ağda haline getiriyoruz. Ağda üzerinde çalışırken bir taraftan hamurumuzu ocakta ısıtıyoruz. Sonrasında ise tepsi üzerine getirilen hamur yoğruluyor ve yine yanına getirdiğimiz ağda ile birleştiriyoruz. Daha sonra üç kişi ile hamur ile ağdayı harmanlıyor ve çekiyoruz. Bu işlemi ise tel, tel oluncaya kadar yapıyoruz. İşlem bittiğinde ise toplar haline getirip, üzerlerine hindistan cevizi atıyoruz.'

Ören, pazaryerinde insanların gözü önünde yaptığımız imalat satışlarını büyük ölçüde arttırdığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA