Mersin'de Sendikalar Terör Saldırılarını Lanetledi

Memur-Sen İçel İl Temsilciliği ve bağlı sendikaların üyeleri, son günlerde yaşanan terör saldırılarını yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı. İl Temsilcisi Abdullah Çelik, terör örgütlerinin ırkı, dini, mezhebi ve ideolojisinin olmadığını ifade ederek, "Daha dün asıl amacı Türkiye’yi hedefe koymak olan hain bir suikast düzenlendi. Açıkça görülmektedir ki Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecini özellikle bozmaya yönelik bir provokasyondur. Başaramadılar, başaramayacaklar" dedi.

Mersin'de Sendikalar Terör Saldırılarını Lanetledi
Özgür Çocuk Parkı’nda toplanan sendika üyeleri, attıkları sloganlar ve ellerindeki dövizlerle terör saldırılarına tepkilerini dile getirdiler. Burada sendika üyeleri adına açıklama yapan Memur-Sen İçel İl Temsilcisi Abdullah Çelik, her zaman olduğu gibi terör örgütlerinin tek bildikleri işi yaptığını söyledi.

Teröristlerin önce İstanbul’da polislere sonra da Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere kalleşçe, kahpece ve alçakça saldırdığını söyleyen Çelik, "Ülkemiz kritik bir süreçten geçiyor. Dün akşam da asıl amacı Türkiye’yi hedefe koymak olan hain bir suikast düzenlenerek Rusya Federasyonu Büyükelçisi öldürülmüştür. Açıkça görülmektedir ki Rus Büyükelçiye yapılan saldırı, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecini özellikle bozmaya yönelik bir provokasyondur. Elçiye zeval olmaz geleneğini yüzyıllarca yaşatan bu kadim coğrafyada Rusya Büyükelçisine yapılan hain saldırıyı da şiddetle lanetliyoruz. Ülkemiz üzerinden kirli bir oyun oynanmak isteniyor. Sözde birbiriyle ilgisi olmayan PKK, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin hepsi, aynı dönemde ülkemizi hedef alıyor. Terör saldırılarıyla birliğimiz ve beraberliğimiz bozulmak isteniyor. Önce 15 Temmuz darbe girişimi, geçen hafta İstanbul’da polisimize, bu hafta da Kayseri’de askerimize yapılan hain saldırı. Biliyoruz ki bu derece aşağılık ve kahpece bir hainliği dünyada çok az millet yaşamıştır. Ama başaramıyorlar, başaramadıkça vahşileşiyorlar" diye konuştu.



"Terör örgütlerinin ırkı, dini, mezhebi, ideolojisi yoktur"

Terör örgütlerinin ırkı, dini, mezhebi ve ideolojisinin olmadığının altını çizen Çelik, "Hesap edemedikleri şu, onlar polisimize, askerimize el uzattıkça, bu millet polisine ve askerine daha fazla sahip çıkıyor, daha sıkı bağrına basıyor. Onlar saldırdıkça bu millet birbirine daha fazla kenetleniyor. Biz bin yıldır bu topraklardayız. Bin yıldır hainliğin her türlüsünü gördük. Ama bütün hainlerin hesabını da kestik, bu tuzakların hepsini de bozduk. Birlik ve bütünlüğümüze her zaman sahip çıktık. Şer odakları bilmelidir ki dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz bir olarak diri olarak tek vücut ve tek yürek olarak tüm kirli planları ve senaryoları boşa çıkaracaktır. Terör örgütleri, kendilerini satılığa çıkarmış, kendilerini peşkeş çekmiş katil sürüleridir. Devletimiz terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında dünyada eşi görülmemiş bir mücadele veriyor. Elbette bizlere bu acıları yaşatanlardan hesap sorulacaktır. Vatandaş olarak bizlerin görevi ise bizi teslim almak isteyen teröre karşı tek ses, tek yürek olmaktır" şeklinde konuştu.



"Başaramadılar, başaramayacaklar"

Bu süreçte tuzaklara, provokasyonlara dikkat ederek asla oyuna gelmeyeceklerinin altını çizen Çelik, "Gerçek vatanseverler olarak terörden medet umanların en çok korktuğu şeyi yapacağız, birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız. Gün bir olma, iri olma, diri olma günüdür. Ayrışmayacağız, birleşeceğiz. Terör örgütleri ile arasına mesafe koyamayan, terör örgütü üyelerini şu veya bu bahaneyle barındıran ülkelerin, partilerin, STK görünümlü yapıların bu süreçte ne demokrasi, ne hukuk ne de insan hakları konusunda söyleyecek sözü olamaz. Bizleri toplumun tüm kesimleri olarak sonuna kadar devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanındayız, aziz Türk milletimizle birlikteyiz. Başaramadılar, başaramayacaklar" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA